Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

31. 03. 2019. 12:56 >> 12:33
6

SDP KOTOR

"Nećemo biti dekoracija nezakonitim poslovima Jokića i Jonice"

"Nastavlja se pravno-političko divljanje u opštini Kotor od strane dvojca Jokić–Jonica," navodi se u saopštenju kluba odbornika SDP-a Kotor.

"Nezabilježeno od kada je Mugoša sam donosio odluke o raspolaganju imovinom Podgoričana, a za što ga sada sude. Ali Mugoša nije ni pomislio da uništava svjetsku prirodnu i kulturno-istorijsku bašinu pod zaštitom UNESCO-a. Kotor treba koncesiju za Luku, ali ne na štetu kotorana i UNESCO-a", naveli su iz SDP-a Kotor. 

Oni kažu da su Jokić i Jonica, ne pitajući nikoga u Kotoru, gazeći i Ustavna zakonska prava Skupštine opštine Kotor, obaveze prema UNESCO-u, naučnim i stručnim institucijama u Kotoru, sklopili štetan ugovor po građane Kotora sa ministrom saobraćaja Nurkovićem. 

"Zajedno su krenuli u zatrpavanje mora pred Kotorom, dogradnjom operativne obale luke-kotoranima poznate kao Luža. Sve da se zaliv pod zaštitom UNESCO-a zatrpa dovođenjem mega kruzera koji su dugi kao Njujorški Empire State building od 350 metara u kotorski zaliv širok 400 metara. Da se 8800 putnika i članova posade iskrca u Stari grad koji ima 3000 stanovnika. Planovi su im da budu i po dva megakruzera odjednom. Cijeli Kotor u jednoj ulici u isto vrijeme. Nestvarno loša namjera i neznanje", naveli su iz SDP-a. 

"Predsjednik opštine Jokić slijedeći Jonicu, sam je u ime svih građana odlučio da Luka potroši preko 5 miliona eura, a da nije ni papir sastavio o tome. Iako je zloupotrebom funkcije sam glasao, sada, protivno Zakonu o lokalnoj samoupravi član 59., ne saziva Skupštinu na kojoj bi po zakonu to njegovo političko-pravno divljanje moralo bit raspravljeno. Ta sjednica je morala biti prije ove koju danas pokušavaju održati", navodi se u saopštenju.

Odbornici SDP-a istakli su u saopštenju da ovoga puta Jokiću ne žele biti dekoracija za dalje nezakonitosti i samovlašće kao što su bili u decembru 2018. Tada su to istrpjeli, kako kažu, da bi sačuvali Kotor od prinudne upave Vlade, a što je opet dvojac Jonica – Jokić bio "skuvao" za građane Kotora. 

Podsjetimo Jokić je saopštio, na sjednici na kojoj nije bilo kvoruma, da SDP opstruira rad, ali da postoji model po kojem Kotor može funkcionisati bez problema, do usvajanja budžeta.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније