Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

08. 02. 2019. 16:04 >> 15:35

IZGRADNJA VRTIĆA

Biram Bar: Za proteste bez politizacije

BIram bar je bio od prvog trenutka protiv gradnje vrtića na predviđenom mjestu u tom gradu, a podržali su građanske proteste bez direktnog uključenja politike i političara, što, kako su saopštili, nijesu uradile druge stranke.

"Naši odbornici i članovi su bili prisutni na protestima ali, za razliku od drugih stranaka, nismo se gurali u prve redove da bi nas slikali, nismo šerovali svoje slike i videa na Fesjbuku niti slali saopštenja medijima. Mislili smo, možda pogrešno, da je za sam protest bolje da se političari ne ističu previše nego da pomažu na druge načine. Vrhunac apsurda i pokušaja politizacije ovih skupova se desio na prošloj šetnji kada su se, ničim izazvano, pojavila i dva predsjednika stranaka iz Podgorice koji sa ovim skupovima apsolutno veze nemaju. Potegnuti toliki put da bi imali press konferenciju poslije toga u Podgorici – nema veze sa građanskim protestom", naglasili su iz stranke Biram Bar.

O inicijativi za referendum o gradnji vrtića u Baru, iz te partije su naglasili da je situacija mnogo jasnija, te da se s terena građanske inicijative prešlo na teren čiste politike.

Kako su kazali iz stranke Biram Bar dostavljen im je papir s 9 potpisa o zahtjevom da ga potpišu.

"Kao odgovorni ljudi, tražili smo da se sastanemo, vidimo odluku, ali i predlog referendumskog pitanja i da se dogovorimo šta i kako se nastupa na skupštini. Pismo smo poslali samo odborničkim grupama, ne želeći da ga šaljemo u medije, jer smo mislili da je tako bolje za uspjeh akcije. Odgovor na pismo, kao i tražene dokumente smo, nekoliko sati kasnije, opet dobili preko medija umjesto direktno. To nas je ubjedilo u potpunosti da je čitava priča oko referenduma u stvari jeftino sakupljanje političkih poena onih koji sebe nazivaju opozicijom", istakli su iz te partije.

Tvrde i da im nije odgovoreno na pitanje da li opozicija zna koliki su njegovi troškovi i koje posljedice će inicijatori trpjeti ako ne uspije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније