Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

18. 11. 2021. 10:45   >>  10:48 1

BIRAM BAR

Bez ugovora sa opštinom Merlinu uplaćeno 70.000 eura

Iz stranke Biram Bar su kazali da je direktor lokalne Turističke organizacije bez ugovra sa opštinom za novogodišnji koncert Dinu Merlinu uplatio 70.000 eura.

"Saga o 'Novogodišnjem hepeningu 2022. godine' se nastavlja nekorektnim ponašanjem direktora Turističke organizacije, pa je jučerašnja sjednica Izvršnog odbora izazvala nove polemike oko ovog događaja. Za više ugovora, koji još uvijek nijesu dostavljeni na uvid čak ni Izvršnom odboru, i za koje se direktor Emil Kukalj poziva na poslovnu tajnu koju je sam proklamovao, do sada je uplaćeno 71.200 eura", kazali su iz Biram Crnu Goru.

Upozoravaju na niz radnji i procedura. Navode da je dva dana nakon sjednice Izvršnog odbora 7. jula, direktor TO uplatio prvu ratu za događaj.

"Iako je od IO dobio saglasnost za korišćenje 45.000 za ove namjene, direktor je samovoljno, od naplate turističke takse, uplatio još 26.000 eura. Ugovor koji je trebao da potpiše sa opštinom, do dana današnjeg nije potpisan, a velikim sponzorima, koje je predstavio kao izvjesne, zahtjevi da uzmu učešće u događaju su poslati tek prije nedelju dana", navodi se u saopštenju.

Iz BCG - Biram Bar navode da su bili protiv enormnog trošenja novca i, kažu da su zabrinuti zbog nedostatka podataka.

"Kako je vrijeme odmicalo, direktor se više puta oglušio o zahtjeve predsjednice Izvršnog odbora TO za dostavu ugovora, a na kraju ih sam proglasio tajnom. Iz gore navedenog vidi se da je u više navrata direktor prekršio zakon i smatramo da je najmanje što može da učini u ovom trenutku, podnošenje ostavke", navodi se u saopštenju.

Ističu da građani Bara zaslužuju da budu obaviješteni o radu svakog preduzeća i ustanove kao i o trošenju njihovog novca.

"Smatramo da u vrijeme pandemije treba zaštiti građanstvo od mogućih posljedica, a ukoliko bi se organizovao hepening uz posjedovanje Covid propusnica, Bar i turistički poslenici ne bi imali ekonomskog efekta od same manifestacije", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније