Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

07. 07. 2019. 13:41 >> 13:39
1

NOVAKOVIĆ

"Biram CG" na parlamentarnim izborima

Predsjednik stranke Biram Bar Radomir Novaković Cakan na kongresu partije, koja je danas dobila novi naziv – Biram Crnu Goru, saopštio je da će i ta partija pokušati da odmjeri snage na parlamentarnim izborima.

Kako je saopšteno iz te stranke, prvi, izborni kongres Biram Bar, za razliku od većine drugih koje kongrese drže iza zatvorenih vrata, bio je potpuno otvoren i, osim 202 delegata, prisustvovalo mu je mnogo zainteresovanih građana i to ne samo Bara.

Na Kongres su za oba potpredsjednika stranke izabrane žene – Darinka Milošević i Irina Dabović. Izabrano je i osam članova Predsjedništva, direktor stranke Ćazim Alković, kao i Statutarna komisija i Nadzorni odbor partije Biram Crnu Goru.

No, ono što je svima upalo u oči je bilo promijenjeno ime i logo partije – od danas se ta stranka zove Biram Crnu Goru.

“Od danas pokušavamo da napravimo novi korak. Da ono što smo uradili u Baru uradimo i u Crnoj Gori. Da napravimo još jedno iznenađenje. Da li ćemo uspjeti na parlamentarnim izborima? Ne znam, ali moramo da pokušamo”, kazao je Novaković, objašnjavajući razlog za tu promjenu.

Posebno se osvrnuo na želju stranke da se na drugačiji način bavi politikom.

“Čujem od profesionalnih političara da u politici prijateljstvo, kao i data riječ, ne postoje. Oni mi kažu – postoje samo interesi. Možda njima“, poručio je.

Na Kongresu je usvojena i Programska deklaracija, čiji je, naglašavaju, možda najbitniji dio da jake Crne Gore nema bez jakih opština i gradova, a da jakih opština nema bez zaposlenih i zadovoljnih ljudi koji imaju jednake šanse.

“Pred nama su drugačija vremena. Sledeće godine, na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori glasaće čak tri generacije mladih rođenih 2000. i kasnije“, istakao je Novaković.

Dodao je da su to generacije mladih koji od polaska u školu znaju samo za državu Crnu Goru.

“Mladih koji imaju svoje načine komuniciranja. Mladih koji su, ne građani Crne Gore ili Evrope – već građani svijeta. Mladih kojima smo dali riječ da vrijedno uče da bi radili, a ne bili na birou. Mladih kojima danas obećavamo da ćemo od Bara i Crne Gore napraviti mjesto na kome će biti važnije znanje od partijske knjižice”, zaključio je Novaković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније