Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 02. 2013. 19:44 >> 19:41

„SLUČAJ“ ANDIJEVICA

SNP: Presuda po diktatu DPS-a

Najnovije presude Upravnog suda Crne Gore, vezane za razrješenje i izbor predsjednika Skupštine opštine Andrijevica, kojima su odbijene tužbe SNP-a Crne Gore, nemaju ništa zajedničko sa poštovanjem principa zakonitosti, saopšteno je iz te partije.

U izjavi za javnost potpredsjednika SNP-a Nevena Gošovića, navodi se da su ocjene na kojima Upravni sud zasniva svoje presude lišene svakog osnova, da „nemaju utemeljenja niti u jednom propisu i u potpunoj su suprotnosti sa već, u ranijim postupcima, donesenim presudama ovog istog Suda u istim pravnim stvarima“.

„Više je nego jasno, da su najnovije presude kojima se odbijaju tužbe SNP-a pisane po dikatatu vrha Demokratske partije socijalista, a u funkciji su predstojećih izbora za Predsjednika Crne Gore. Iluzorno je i bilo očekivati da Upravni sud Crne Gore smije u istoj pravnoj situaciji donijeti tri identične presude protivno interesima predsjednika DPS-a“, navodi se u izjavi Gošovića.

Gošović navodi da će, stoga, pravni odgovor SNP-a na ovakve presude Upravnog suda  biti žalbe koje će podnijeti Vrhovnom sudu, znajući da će institut vladavine prava, kad tad zaživjeti i u Crnoj Gori. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније