Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 12. 2018. 18:44 >> 18:18

ĐUKANOVIĆ URUČIO

Galipu medalja za zasluge

Crnogorski Predsjednik Milo Đukanović uručio je ambasadoru Turske Serhatu Galipu medalju za zasluge države Crne Gore, za ličnu posvećenost unapređenju međudržavnih odnosa tokom njegove diplomatske misije.

Đukanović je, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, posebno pozdravio doprinos ambasadora razvoju ekonomskih odnosa i povećanom interesovanju turskih kompanija za ulaganje u Crnu Goru.

"Tokom mandata ambasadora Galipa unaprijeđeno je djelovanje i aktivnosti Turske agencije za saradnju i koordinaciju - TIKA, koja je od otvaranja kancelarije realizovala više od 300 razvojnih projekata u različitim sektorima u vrijednosti preko 20 miliona eura", piše u saopštenju.

Đukanović je kazao da je Galip dao puni doprinos saradnji u oblasti kulture, nauke i odbrane, kao i jačanju saradnje lokalnih samouprava dvije države.

"Ambasador Turske je zahvalio na visokom odlikovanju koje, kako je rekao, predstavlja veliko priznanje i čast za njegovu zemlju, njegovu porodicu i njega lično", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније