Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 10. 2018. 07:20 >> 07:02
8

VUKADINOVIĆ SMATRA

"DF-u treba oporavak, a ne obilježavanje debakla"

Uličnim protestima i šatorima, od prije tri godine, počelo je urušavanje DF-a, smatra politički analitičar Srđan Vukadinović.

"Demokratski front obilježava neuspjeh, a trebalo bi obilježavati uspjehe i postignuća na političkom planu, nešto što je donijelo napredak u demokratskim procesima ili političkoj profilaciji te grupacije, a ne potpuni poraz i debakl koji je doživio", ocjenjuje Vukadinović za Dnevne novine.

On je to kazao komentarišući najavu Fronta da će 24. oktobra organizovati protestnu šetnju “ulicama torture i represije”, u znak obilježavanja tri godine od razbijanja protesta ispred Skupštine.

Vukadinović smatra da je upravo "sa šatorima od prije tri godine počelo urušavanje DF-a".

"Tada je počeo da se gubi njegov uticaj, te od tog trenutka Demokrate postaju vodeća snaga na opozicionoj sceni Crne Gore, što do danas uspijevaju da održe. Posljedica toga je gubljenje uticaja u glasačkom tijelu koji su imali, kao i na izborima", kaže Vukadinović.

Prema njegovim riječima, Front obilježava nešto što nije dalo rezultate, a tek ne može dati u budućnosti.

"Oni najavljuju da je to najava nekih novih, sličnih okupljanja, odnosno vaninstitucionalnog djelovanja. Vaninstitucionalno djelovanje danas u Crnoj Gori ne može napraviti nikakve promjene. To je moglo nekada, zato što su država i međunarodna zajednica stali iza toga. Danas niko toliko snažan ne stoji iza tih procesa, da bi mogao da napravi promjenu političkog ambijenta kakav je prisutan u Crnoj Gori", navodi Vukadinović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније