Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

15. 10. 2018. 15:47 >> 15:24

ĐUKANOVIĆ PORUČIO

"Određene strukture ne žele dijalog"

Određene strukture u Crnoj Gori ne žele dijalog i uspostavljanje pogodnog ambijenta za održavanje fer i slobodnih izbora, kazao je predsjednik Kluba poslanika Demokratskog fronta (DF), Milutin Đukanović.

On je rekao da se najnovijim napadom na predsjednike konstituenata DF-a nastavlja obračun sa tim političkim savezom.

„U tu režimsku akciju uključene su i dobro organizovane grupe Sorošoida koje kontrolišu centri moći van Crne Gore“, kazao je Đukanović.

On smatra da je neophodno da se poslanici posvete intersima građana i prvenstveno vode računa o onome što bi oni željeli.

Zbog toga je, prema riječima Đukanovića, DF spreman da uđe u Radnu grupu i otvori politički dijalog o stvaranju neophodnog ambijenta za održavanje fer i slobodnih izbora.

„Uradićemo sve što je u našoj moći da zaustavimo korumpirane i ucjenjene sudije i druge protivnike političkog dijaloga da izvrše destabilizaciju zemlje za potrebe nekoga sa strane“, istakao je Đukanović.

On je kazao da Skupština Crne Gore, kao "majka" svih vlasti, ne smije da dozvoli da neke sudije zloupotrebljavaju moć koju im je dao parlament tako što će određivati zatvorske sankcije poslanicima i sprječavati potrebni politički dijalog.

„Baš ti koji se bave pitanjima prava i sloboda poslanika, nisu dostojni za vršenje sudske funkcije i naša je dužnost, kao predstavnika naroda, kao nosilaca suvereniteta ove zemlje da ih zaustavimo, kako ne bi u potpunosti iskompromitovali ovu časnu i važnu profesiju“, naveo je Đukanović.

Kako je dodao, DF će postupiti odgovorno, tako što će zaštiti sebe, ali prvenstveno uvažiti interese građana Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније