Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

28. 08. 2018. 13:23 >> 13:14
24

RAKOČEVIĆ TVRDI

Interesi Srba u CG ne mogu biti ugroženi

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Rakočević, saopštio je da interesi Srba u Crnoj Gori ne mogu biti ugroženi.

 

On ocjenjuje da je svima u Crnoj Gori jasno da se već godinama vodi antidržavna kampanja, a u posljednjim mjesecima ona se intenzivirano očitava kroz neosnovane optužbe iz opozicije i sa određenih adresa van Crne Gore o navodnoj ugroženosti srpskog naroda u Crnoj Gori

Razlozi za to su, kako je ocijenio, brojni "a najbolniji za one koji napadaju Crnu Goru su njena nezavisnost, članstvo u NATO i samoodrživost".

"Posljednju u nizu takvih nepristojnih ocjena, pročitali smo u saopštenju Demokratskog fronta, u kojem su prenijeti stavovi Ivice Dačića, predsjednika SPS-a i ministra spoljnih poslova Srbije. Premijer (Duško) Marković je mudro odbio da, komentarišući takve neistine, učestvuje u aktuelizaciji te sumanute propagande", rekao je Rakočević.

On smatra i da bi shodno tome "svaka dobromisleća osoba izbjegla da komentariše sadržaj saopštenja poslanika Demokratskig fronta (DF) Jovana Vučurovića".

"I predsjednik Vlade Duško Marković i svi u DPS-u će i ovom prilikom dati doprinos smirivanju strasti i poručiti da interesi Srba u Crnoj Gori ne mogu biti ugroženi, jer su Srbi neraskidivi dio ovovremene Crne Gore. Srpske interese neće ugroziti ni govori mržnje sa domaće adrese, ni iz susjedstva. Istovremeno, obje te adrese moraju da znaju da su velikosrpski interesi u Crnoj Gori trajno ugroženi. Na suzbijanju nacionalizma, sa kojeg god pola da dolazi, i Vlada i ostale institucije u čijem radu učestvuje, DPS će predano raditi", poručio je Rakočević.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније