Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 08. 2018. 18:30 >> 18:15
1

DEMOKRATE

Zloupotreba institucija DPS-a u političke svrhe

Demokrate Crne Gore poručile da nema te sile koja može da ih zaustavi na putu istine, na putu borbe za promjene i na putu uspostavljanja vladavine prava u Crnoj Gori. Demokrate su to istakle u saopštenju, podsjećajući na upad aktivista DPS-a u njihove prostorije u Pljevljima na prethodnim lokalnim izborima.

Očito da DPS pokušava da rehabilituje napadače, ublaži i revitalizuje njihova sramna ponašanja, potpuno besmislenim i neosnovanim optužbama prema oštećenima. Iz ovakvih pokušaja opravdaanja i „pranja“ jasno se primjećuje ko stoji iza nasilnika i napadača, i u Pljevljima i na Cetinju i u Mojkovcu i u Herceg Novom, navele su u saopštenju Demokrate.

"Ali, uprkos ovakvim protivpravnim pokušajima diskreditacije naših funcionera i zloupotrebe državnih organa u političke obračune, poručujemo im da nema te sile koja može zaustaviti naše funkciore, aktiviste i članove na putu istine, na putu borbe za promjene i na putu uspostavljanja vladavine prava u Crnoj Gori."

"Da su institucije i državni organi u Crnoj Gori zarobljeni i da svakim danom rade na smišljenom izbjegavanju uspostavljana vladavine prava, potvrđuje još jedna skandalozna odluka. Javnost je dobro upoznata sa upadom aktivista DPSa u naše prostorije u Pljevljima na prethodnim lokalnim izborima, nasilničkim ponašanjem i napadom na naše funkcionere Nikolu Rovčanina i Bojana Krvavca. Nažalost, organima gonjenja u Crnoj Gori ovaj antidemokratski, anticivilizacijski i protivpravni čin očigledno nije predstavljao problem jer je blagovremena reakcija izostala, sve do danas. Taman kada smo očekivali da je Uprava policije odlučila da pokrene postupak protiv počinilaca, uslijedila je skandalozna prekršajna prijava. Umjesto da gone izvršioce ovog napada, Uprava policije podnosi prijavu protiv napadnutog funkcionera Demokratske Crne Gore Nikole Rovčanina, koji je bio žrtva događaja i koji je izbjegao nanošenje povreda samo zahvaljujući smirenosti i razumu prisutnih članova Demokrata,", naveli su u saopštenju.

"Neshvatljivo je da Uprava policije napadače rehabilituje, a napadnutog okrivljuje. Neprihvatljivo je da državni organ pravda, odnosno pokušava ublažiti nasilničko ponašanje, upad u prostorije najjače opozicione partije, prijetnje i fizičke napade na način što otužuje čovjeka prema kome je taj napad bio usmjeren. Nepojmljivo je da Uprava policije prihvata svjedočenje organizovane grupe napadača, da su primjenili silu zato što su navodno isprovocirani, što apsolutno nije tačno. A sve i da je to tako, Uprava policije ovakvom odlukom pravda počinioce ovog brutalnog napada i smatra osnovanim to što su „uzeli pravdu u svoje ruke“. Napominjemo da je Osnovni državni tužilac u Pljevljima, uprkos postojanju video zapisa koji je obišao Crnu Goru, na kome se jasno vidi nasilničko ponašanje napadača, njegovo stanje jake razdraženosti i namjera za fizičkim obračunom i nanošenjem povreda, ocijenio da u radnjama okrivljenog nema elemenata krivičnog djela. I taman kada smo pomislili da je to vrhunac sramote pravosudnih organa, uslijedila je prekršajna prijava protiv Nikole Rovčanina koji je napadnut i koji je u svakom pravnom i logičnom smislu oštećeni."

"Ali, veoma je interesantan i momenat podnošenja ove prijave, koji je uslijedio samo dan nakon diskusije Rovčanina u Skupštini opštine Pljevlja. Dakle, prijava je pokrenuta, kada je Rovčanin u diskusiji najavio da će Klub odbornika Demokrata protiv Đačića pokrenuti postupak osporavanja odluke o izboru za predsjednika opštine, imajući u vidu da je pravosnažno osuđen za krivično djelo koje ga čini nedostojnim obavljanja funkcije predsjednika On je tom prilikom raskrinkao DPS argumentovano upoznavajući javnost sa svim zloupotrebama kojima je prekrojena izborna volja građana Pljevlja, posebno se fokusirajući na sraman čin napada na prostorije i funkcionere Demokrata kao šamar savremenim Evropskim tekovinama i civilizacijskim dostignućima. Očito da je ova diskusija dodatno isprovocirala Đačića, koji je iz uloge pravosnažno osuđenog za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti, prešao i u ulogu nalogodavca pravosudnim organima za protjerivanje i optuživanje političkih neistomišljenika. Ova skandalozna odluka Uprave policije nije izolovana i predstavlja samo nastavak besmislenih optužbi protiv funkcionera najjače opozicione partije u Crnoj Gori," naveli su u saopštenju.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније