Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

11. 07. 2018. 20:15 >> 20:06
1

U ANKARI

Simović na Erdoganovoj inauguraciji

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović je prisustvovao inauguraciji predsjednika Republike Turske, Redžepa Tajipa Erdogana.

Kako je saopšteno iz Simovićevog kabineta, događaju je prisustvovalo oko 50 predsjednika država, vlada, parlamenata i visoko pozicioniranih predstavnika država.

Simović je čestitao Erdoganu na izboru za predsjednika Turske i polaganju svečane zakletve u parlamentu.

On je, kako se navodi u saopštenju, iskazao uvjerenje da će novi kabinet, na čijem će čelu biti Erdogan, voditi Tursku i njen narod u pravcu razvoja, napretka i stabilnosti.

„Istakao je da će Crna Gora biti iskreni prijatelj Turske i doprinositi daljem razvoju saradnje dvije zemlje na svim poljima“, kaže se u saopštenju.

Navodi se daa je Erdogan zahvalio Simoviću na prisustvu i poštovanju koje je Crna Gora tim činom pokazala prema Turskoj.

„Potvrdio je spremnost Turske i njega lično za nastavkom prijateljske saradnje sa Crnom Gorom, u korist naroda obje zemlje“, dodajee se u saopštenju.

Simović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, prisustvo na inauguraciji iskoristio i za susrete sa brojnim zvaničnicima Republike Turske.

U razgovoru sa predsjednikom Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), Serdarom Čamom, Simović je iskazao poštovanje i zahvalnost za brojne projekte koje je TIKA realizovala širom Crne Gore.

„Čam je zahvalio Simoviću na kontinuiranoj i otvorenoj saradnji koju TIKA ima sa Vladom Crne Gore i ukazao da će saradnja biti nastavljena i intenzivirana i u budućnosti“, kaže se u saopštenju.

Simović se sastao i sa Fuatom Tosjalijem, vlasnikom kompanije Tosjali (Tosyali), koja je vlasnik nikšićke Željezare.

„Istaknuto je zadovoljstvo što je Crna Gora pokazala da želi dalje unaprjeđenje odnosa sa Turskom, posebno u oblasti ekonomije i trgovine“, navodi se u saopštenju.

Simović je pozvao turske privrednike da svoju pažnju i poslovne planove još intenzivnije usmjere prema Crnoj Gori i, kako je naveeo, iskoriste konkurentan investicioni okvir koji je kreirala Vlada Crne Gore.

„Potpredsjednik Vlade je zainteresovane privrednike pozvao i da u što skorijem roku posjete Crnu Goru, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno“, ddodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније