Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 07. 2018. 19:18 >> 20:46
1

MARKOVIĆ POZVAO

Merkel da podrži inicijativu CG

Premijer Duško Marković pozvao je danas, na Londonskom samitu, njemačku kancelarku Merkel da podrži crnogorsku ideju otvaranja regionalnog instituta za održive tehnologije.

"Uvažena kancelarka otvorila je važno pitanje: kako da zadržimo mlade ljude u regionu, kako da tu pamet zadržimo i kako da im damo novu priliku. Podsjećam Vas kancelarko Merkel da je Crna Gora sa CERN-om (Evropska organizacija za nuklearna istraživanja) pokrenula inicijativu za međunarodni institut za održive tehnologije u regionu. Tu inicijativu podržao je značajan broj zemalja. Treba da damo priliku hiljadama mladih ljudi u regionu. Pozivam Vas da i Vaša vlada podrži ovu inicijativu, kao što sam nedavno u Sofiji zamolio kolegu Andreja Plenkovića da i Vlada Hrvatske podrži ovaj projekat", rekao je premijer Marković na posljednjoj današnjoj konferenciji održanoj na Londonskom samitu.

Predsjednik Marković je, govoreći o bezbjednosti, ocijenio da je za balkanski region važno jačati taj aspekat. Precizirao je da Crna Gore ima sporazum sa Bosnom i Hercegovinom o granici i da je naša zemlja pažljivo rješavala situaciju svojevremeno izazvanu nemogućnošću ratifikacije sporazuma o granici sa Kosovom u tamošnjem parlamentu.

"Imamo i odličan privremeni sporazum o granici sa Hrvatskom. Do sada nijesmo imali ni jedan incident, a Hrvatska je najveći promoter naše evropske i evroatlatnske integracije. Izradili smo i sposobnost da se suprotstavimo trećoj strani", rekao je predsjednik Vlade pomenuvši direktno eksterni nasrtaj na Crnu Goru prije nekoliko godina.

"Zahvaljujem premijerki Terezi Mej i njenoj Vladi što nam je omogućila da tom izazovu odgovorimo na kvalitetan način i da naša evropska i evroatlantska perspektiva ne bude upitna", poručio je Marković u Londonu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније