Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

10. 07. 2018. 13:49 >> 13:36
5

GVOZDENOVIĆ I MARINKOVIĆ

Saradnja Srbije i CG na zavidnom nivou

Saradnja parlamenata Srbije i Crne Gore, kao i dvije države, na zavidnom je nivou, ali postoje dodatni modeli i forme unapređenja saradnje, ocijenjeno je tokom sastanka potpredsjednika Skupštine Crne Gore, Branimira Gvozdenovića, i njegovog srpskog kolege Vladimira Marinkovića.

 

Gvozdenović se u svojstvu predsjednika Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Srbijom, sa ambasadorom Crne Gore u Republici Srbiji, Branislavom Mićunovićem, susreo sa predsjednikom Poslaničke grupe prijateljstva sa Crnom Gorom u Parlamentu Srbije, Igorom Bečićem i dijelom članova Grupe prijateljstva.

Tom prilikom su razmijenjene informacije o unutrašnjim i međunarodnim aktivnostima dva parlamenta, naročito kad je u pitanju proces evropske integracije, koji je u posebnom fokusu oba zakonodavna doma.

Gvozdenović je, kako je saopšteno. apostrofirajući značaj bilateralne saradnje dva parlamenta, naročito kroz značajnu formu kakva je grupa prijateljstva, posebno ukazao na mogućnosti parlamentarne diplomatije, u cilju prenošenja jasnih stavova i pozitivnih iskustava i prakse.

"Naročito je istakao značaj ekonomske saradnje, posebno imajući u vidu međusobnu spoljno-trgovinsku razmjenu, te srbijansko turističko tržište, koje je za Crnu Goru jedno od najznačajnijih. Predsjednik Poslaničke grupe prijateljstva u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Igor Bečić, istakao je da se zajedničkim i sinhronizovanim aktivnostima dva parlamenta i dvije države značajno mogu ubrzati aktivnosti na ispunjavanju kriterijuma za članstvo u Evropskoj uniji, te da dvije grupe prijateljstva treba intenzivnije da sarađuju i na tom planu, i u svim drugim oblastima. Ukazujući na činjenicu da je Grupa prijateljstva sa Crnom Gorom jedna od najbrojnijih u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Bečić je naglasio da je bliskost dva naroda toliko čvrsta da se i odnosi država usmjeravaju u tom pravcu, uvažavajući tradicionalno dobre relacije", ističe se u saopštenju.

Susret je zaključen pozivom potpredsjednika Gvozdenovića za posjetu Skupštini Crne Gore predsjednika i članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Crnom Gorom, koji je prihvaćen, a posjeta će se, uz prethodnu komunikaciju i konsultacije sekretarijata dvije grupe prijateljstva, organizovati nakon ljetnje pauze u radu parlamenata.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније