Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

28. 06. 2018. 12:51 >> 12:54
2

SDP CETINJE SMATRA

"Odluka o legalizaciji nije pravedna"

Socijaldemokratska partija je saopštila da ne može podržati trenutnu odluku o legalizaciji nelegalno podignutih objekata na Cetinju, jer nije pravedna prema građanima.

"Najprije treba razdvojiti onu gradnju koja je bila u svrhu prodaje stanova za tržište od one gdje su naši najsiromašnjiji sugrađani na taj način obezbijedili krov nad glavom. Ne smijemo u ovom teškom ekonomskom momentu teret sanacije opštinskih finansija prebaciti na leđa cetinjske sirotinje. Čest je bio i slučaj da se prostorno-urbanistički planovi nijesu donosili i po više desetina godina, pa građani i nijesu imali odgovorajuće planove po kojima bi gradili na svom zemljištu. Ovo pogotovo zato što je Cetinje korisnik sredstava koja se obezbjeđuju iz budžeta Crne Gore po osnovu Zakona o Prijestonici i koja višestruko prevezilaze iznos lokalnog budžeta", kazao je odbornik liste "SDP-Da živi Cetinje" Nikola Đurašković.

On je pozvao predstavnike  lokalne vlasti da  predlog izmijene u dijelu smanjenja cijene po metru kvadratnom i brisanja uvećanja od 20 odsto za plaćanje u ratama i omoguće pravednu nadoknadu kako bi ljudu dobili pravnu sigurnost za svoju imovinu, a budžet Prijestonice sredstva koja bi se koristila za komunalno opremanje grada.

"Prijestonica je, inače dužna više od 35 miliona eura, drugim riječima Prijestonica je u stanju bankrota.  Cetinje je dužno 5 godišnjih budžeta, a da nije riješen niti jedan ključni infrastrukturni problem. Kada smo prethodnih godina ukazivali na pogubnu politiku Aleksandra Bogdanovića i njegovih pulena u odborničkim klupama koji su, čast izuzecima, po zadatku dizali ruke i potpisivali saopštenja koja on nije smio, vi ste nas optuživali da smo protivnici razvoja.  Sigurni sam da je za pojedine ovaj dug značio lični napredak i razvoj, ali time će se baviti neki drugi organi u ovoj državi", rekao je Đurašković.

Odbornik SDP je pozvao i da se odbornici odreknu naknada, a članovi odbora direktora opštinskih preduzeća naknada za članstvo tokom mandata, kako bi zajednički doprinijeli sanaciji javnih finansija Prijestonice.

Đurašković je zatražio i da se za 20 odsto smanji zarada svih  rukovodilaca organa uprave, službi i preduzeća.

"Kolege odbornici DPS-a, vaša odgovornost je potpuna, pa evo prilike da ličnim primjerom pokažete da vam je javni interes i interes građana preči od ličnog i naknade koju primate", istakao je on.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније