Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

02. 05. 2018. 15:40 >> 15:33
4

ŠOĆ PORUČIO

Nedopustivo da politika blokira sudstvo

Predstavnici Venecijanske komisije sjutra stiže u Podgoricu, kako bi sa predstavnicima sudske vlasti i crnogorskim poslanicima razgovarali o rješenju kojim će se spriječiti blokada Sudskog savjeta.

Početkom jula ističe mandat sadašnjem savjetu, a za izbor novih potrebna je dvotrećinska većina u parlamentu.

Za pravnika Dragana Šoća ovo nije pravno već političko pitanje.

Šoć smatra da je nedopustivo da politika blokira cijeli sistem, jer ne postoji volja za kompromisom.

"Činjenica da oni dolaze samo govori o tome da smo mi politički nezreli i nesposobi da dođemo do kompromisa koji je deblokirati sistem i suština te priče jeste da Venecijanska komisija treba da izvrši pritisak, ne bi li se došlo do drugog načina biranja", kazao je Šoć za Javni servis. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније