Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 03. 2018. 13:15 >> 13:10

BRAJOVIĆ-DEL MONAKO

Odlični odnosi osnova jačanja ekonomske saradnje

Odlični politički odnosi Crne Gore i Italije u narednom periodu treba da budu osnova za jačanje saradnje na ekonomskom planu, saglasni su predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović i odlazeći ambasador Republike Italije Vinćenco Del Monako.

Brajović je danas primio Del Monaka u oproštajnu posjetu i tom prilikom istako da je za Crnu Goru od velike važnosti da ima što više prijatelja koji razumiju i podržavaju starteške interese naše države, posebno kada je riječ o državama članicama NATO i EU, među kojima Italija zauzima važno mjesto.

Kako je saopšteno iz Brajovićevog kabineta, predsjednik Skupštine je zahvalio ambasadoru Italije na snažnom doprinosu međuparlamentarnoj saradnji, kroz organizaciju posjeta predstavnika italijanskog parlamenta i potpisivanje Protokola o saradnji Odbora za evropske integracije Skupštine Crne Gore i Odbora za politike EU Senata Italije, a u kontekstu podrške koju Italija pruža Crnoj Gori na putu ka članstvu u EU.

"Protokol sa Crnom Gorom ima poseban značaj imajući u vidu da je Senat Republike Italije takav Protokol potpisao samo sa parlamentima Francuske i Španije", istakao je Brajović.

Del Monako je, kako je saopšteno, odao priznanje Skupštini Crne Gore i njenom predsjedniku na pokazanoj otvorenosti za unutrašnji dijalog, kao i doprinos razvoju bilateralnih odnosa dvije zemlje.

"On je podvukao značaj rada parlamenata u demokratskim društvima jer, kako je istakao, svako ključno pitanje za neku državu mora biti razmotreno u zakonodavnom domu koji predstavlja volju svih građana neke države. Sagovornici su se saglasili da odlični politički odnosi dvije države treba da budu osnova u periodu koji slijedi za jačanje saradnje na ekonomskom planu", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније