Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

27. 02. 2018. 18:30 >> 18:30
4

"ZDRAVO BERANE"

"Odbraniti Crnu Goru od pravnog nasilja"

Odluka Državne izborne komisije (DIK) o ponavljanju izbora na pet biračkih mjesta u Beranama, nameće obavezu opoziciji da nađe jedinstvenog kandidata koji će pobijediti na predsjedničkim izborima, kako bi odbranili Crnu Goru od pravnog nasilja, smatraju u koaliciji Zdravo Berane.

Podsjetimo, DIK je danas prihvatio prigovore koalicije Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD) i Bošnjačke stranke (BS), pa će izbori na pet biračkih mjesta u Beranama biti ponovljeni.

„Današnjim odlukom Komisije, tačnije partijskih poslušnika iz DPS-a , SD-a i BS-a, DIK je dotakao samo dno“, kaže se u reagovanju koalicije Zdravo Berane.

Navodi se da, u trenucima kada u Crnoj Gori boravi predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker, koji treba da prezentuje Strategiju priključenja zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji, politički aparatčici koriste pravno nasilje.

„I bez trunke morala i argumentacije, pokušavaju da izmijene slobodnu volju građana Berana“, dodaje se u reagovanju.

Iz koalicije Zdravo Berane su ocijenili da je to bila sjednica gdje se demonstriralo pravno nasilje i gdje se dobijeni politički zadatak članova Komisije iz redova aktuelne državne vlasti morao odraditi.

„Čast i bruka žive dovijeka, kazao je besmrtni Njegoš, pa će i ova bruka, ovih koji zakon izigravaju zarad sitnog partijskog šićara, ostati kao velika mrlja na evropskom putu Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

U Koaliciji Zdravo Berane smatraju da bi bilo poštenije da su se članovi DIK-a iz redova DPS-a, SD-a i BS-a bavili pravom, a ne procjenama, glasovima i mandatima koji nisu njihovi.

U međuvremenu, tvrde iz te koalicije, politički funkcioneri DPS-a danima borave u Beranama i nastavljaju sa prijetnjama i ucjenama glasača.

„Beranci su ponositi, neustrašivi i nepotkupljivi pa vam je džabe, gospodo iz DPS-a, sva ova rabota“, poručili su iz koalicije Zdravo Berane.

Kako su naveli, zajednička pobjeda Koalicije Zdravo Berane i Demokrata garant je lanca promjena koje će uslijediti u Crnoj Gori, i toga se prepao režim.

„Ujedno je ovo i obaveza cjelokupnoj opoziciji da se pronađe jedinstveni kandidat koji će pobijediti na predstojećim izborima, kako bi odbranili Crnu Goru od ovog pravnog nasilja i kriminalnog protektorata“, zaključuje se u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније