Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

04. 02. 2018. 15:15 >> 15:12
1

DF PORUČIO

"Učešće u KFOR loša usluga čitavom regionu"

Odluka Savjeta za odbranu i bezbjednost o angažovanju pripadnika Vojske Crne Gore u okviru misije KFOR na Kosovu i Metohiji, predstavlja još jedan politički i istorijski presedan vlasti Crne Gore, smatraju u Demokratskom frontu (DF).

"Ovim aktom, koji bi trebalo da potvrdi Skupština, a protiv kojeg će biti poslanici DF-a uz detaljnu i vrlo jasnu argumentaciju, Crna Gora se i formalno priključila agresorima na sopstveni narod", saopšteno je iz DF-a.

Takvim činom, kako se ocjenjuje, Crna Gora bi napravila veoma lošu uslugu čitavom regionu, a posebno sebi i svojim građanima.

"Angažujući predstavnike Vojske Crne Gore na Kosovu i Metohiji u ovako osjetljivom trenutku, crnogorska vlast pokazuje da mnogo ne mari za pozitivan razvoj odnosa u regionu, a posebno sa državom Srbijom. Sve zemlje svijeta znaju da je po važećoj Rezoluciji 1244 SB OUN Kosovo i Metohija sastavni dio države Srbije, bez obzira na to što vodeće zapadne zemlje pokušavaju, na sve načine, da ignorišu takvu činjenicu", kazali su iz DF-a.

U tom političkom savezu smatraju da je to još jedan u nizu primjera duhovnog, kulturnog, istorijskog i uopšte potpunog civilizacijskog sunovrata sadašnje Crne Gore.

"Crna Gora je posljednja zemlja na svijetu koja bi trebalo da pošalje svoje vojnike u sastav okupacionih snaga na prostor južne srpske pokrajine. Kolika je dubina izdaje vlasti u Crnoj Gori govori i javno priznanje premijera Duška Markovića da su oni donijeli odluku o priznanju tzv. države Kosovo svjesni da je protiv toga 85% građana i tako pokazao da su zbog sitnih interesa ljudi koji su na vlasti i sluganstva prema zapadnom inostranom faktoru išli protiv volje sopstvenog naroda u ovom slučaju", saopšteno je iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније