Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

01. 11. 2017. 17:33 >> 08:07
11

ZAKLJUČAK PREDSJEDNIŠTVA

DEMOS neće na novembarske izbore

Predsjedništvo DEMOS-a odlučilo je, kako su naveli, da zbog "očiglednog izbornog haosa", kao i "potrebe stranke za organizacionom konsolidacijom" u narednom periodu, neće izlaziti na novembarske lokalne izbore.

Kako se navodi u zaključcima sa sjednice rukovodstva stranke, Demos će se i dalje zalagati i primjenjivati politiku bojkota rada parlamenta kao sredstva za izlazak zemlje iz duboke krize i "neregularnosti političkog sitema nastalog nakon izbora održanih na dan zvanično objavljenog terorističkog napada i državnog udara".   

"Demos poziva vladajuću stranku da ispuni tri zahtjeva opozicije u interesu zemlje i građana kako bi se između ostalog unaprijedili izborni zakoni i time stvorili uslovi za regularne izbore. U protivnom, kako je i saopšteno sa međunarodnog nivoa,  svi sljedeći izbori neće biti priznati. Haos sa izbornom materijom sa dimenzijama permanentnih  političkih  skandala (afera Snimak 2012/2013, “Državni udar” 2016, neprilagođena izborna pravila standardima OEBS-a) se nastavlja, što potvrđuje i činjenica da će se izbori u novembru 2017. održati po istim onim pravilima koja od 1. januara 2018. međunarodna zajednica neće više priznavati", navodi se u zaključcima Predsjedništva DEMOS-a. 

Iz te partije navode da će, u postojećim uslovima, Demos, sada već u konzistentno građanskoj  političkoj   profilaciji, iskoristiti sljedeći period za jačanje i potpuno konsolidovanje stranke na ovim vrijednosnim osnovama.

"Iako do juče pod udarom i otimanjem dva poslanička mandata osvojenih zahvaljujući Demosu, naša stranka će nastaviti svoju misiju moderne, građanske, emancipatorske, evropske  stranke koja se bori za prosperitetnu Crnu Goru, demokratske kontrolisane vlasti, pristojnu državu pravila koja će važiti za sve njene građane", poručuju iz te partije.      

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније