Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 10. 2017. 08:13 >> 07:42
9

KRAPOVIĆ SAOPŠTIO

Zaustavili smo "curenje novca"

Predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović, kazao je da je za taj grad, otkad je preuzeo funkciju gradonačelnika, urađeno više dobrih stvari, od kojih je najvažnije da je zaustavljena krađa i curenje novca iz opštinskog budžeta.

Krapović je, gostujući u emisiji "Iz pravog ugla", saopštio da je Opština Budva u ovom trenutku "potpuno likvidna", te da sve svoje obaveze servisira do petog u mjesecu.

Tvrdi i Demokrate ne finansira niko iz kriminalnog miljea, a saopštio je da Opština Budva ima "korektan odnos s Vladom Crne Gore".

TOK EMISIJE:

21:40 Predsjednik opštine je kazao da građani Budve za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, po ugovoru, treba da vrate 170 miliona eura u periodu od 20 godina. 

"Ja tvrdim da krivice za takav ugovor ima i na strani njemačke kompanije WTE i na strani opštine. Naravno, to se već manifestovalo kroz neke sporazume o priznanju krivice. Naše je mišljenje da to treba rješavati jednim mirnim, diplomatskim putem, a ukoliko tako nešto nije moguće, ja vjerujem da će sve ovo dobiti epilog na sudu, ali ne samo u Crnoj Gori, već će se gospoda suočiti sa optužbama za korupciju u Austriji i Njemačkoj, gdje su pravosudni sistemi malo revnosniji i malo će se ozbiljnije pozabaviti time", ocijenio je Krapović. 

21:32 On je poručio da opština ostaje pri stavu da u Miločerskom parku ne može biti gradnje.

"Ukoliko se investitoru izda dozvola za gradnju, bez saglasnosti opštine Budva, mi ćemo pokrenuti postupak na sudu i ta dozvola ne može biti pravosnažna dok se to na sudu ne okonča", rekao je Krapović.

"Na mjestu gdje je Kraljičina plaža može eventualno da se gradi novi hotel jer je sada tu stari koji je ruiniran, ali gradnja vila i novih velikih kapaciteta u Miločerskom parku je neprihvatljiva i opština to neće dozvoliti", dodao je Krapović. 

21:15 Čelnik budvanske opštine je poručio da je, od kad je na toj funkciji, urađeno više dobrih stvari za Budvu, od kojih je najvažnije da je zaustavljena krađa i curenje novca iz opštinskog budžeta.

"Opština Budva je u ovom trenutku apsolutno i potpuno likvidna. Sve svoje obaveze servisira prema svima do petog u mjesecu. Otvorili smo i jedan broj novih radnih mjesta kroz omogućavanje izgradnje hotela", kazao je Krapović. 

21:10 Krapović je poručio da Demokrate, koje na nivou stranke imaju samo jedan račun, ne finansira niko iz kriminalnog miljea.

20:42 Predsjednik opštine je ocijenio da lokalna vlast u Budvi ima korektan odnos sa državnim organima i Vladom, ali da nema suštinske i prave saradnje.

"Mislim da nedostaje iskrenosti i političke posvećenosti, odnosno zrelosti.", kazao je Krapović.  On je kazao da garantuje da, od kad je na funkciji predsjednika opštine, u Budvi nije bilo partijskog ili zapošljavanja po rodbinskoj i porodičnoj vezi.

20:35 Prvi čovjek Budve vjeruje da u ovom trenutku nema nijednog problema koji bi doveo do nedostatka kvoruma za održavanje sjednice lokalnog parlamenta. Ipak, kazao je da ne zna da li bi zaoštreni odnosi na državnom nivou, između Demokrata i DF-a, mogli dovesti do raskida koalicije u Budvi.

"Što se tiče Demokratske Crne Gore to ne može biti problem, jer su Demokrate posvećene prije svega interesima građana. Naravno i građana Budve od kojih je dobila veliku podršku na izborima, tako da sa naše strane tu neće biti problem. Da li će se nešto desiti u drugim partijama ili koalicijama nije pitanje za mene, ali čini mi se da funkcionišemo harmonično barem na lokalnom nivou i mislim da sukob na državnom nivou neće uticati na koaliciju u Budvi", rekao je Krapović.   

20:29 Krapović je ocijenio da je, to što je predsjednik SO Budva položio vijenac na spomenik strijeljanim ravnogorcima u manastiru Podlastva, civilizacijski čin.

"Tu je jedan jedan veliki broj Grbljana, Maina, Paštrovića bez suda i presude pogubljen i ne vidim nikakav problem da se i tim žrtvama oda počast. Gospodin Vujović je na 13. jul na nekoliko lokacija takođe položio cvijeće, tako da u ovom trenutku podgrijavanje te inicijative liči na nešto što smo gledali godinama. Mislim da je to jedna ista matrica, kroz istoriju, stvaranja podjela da bi se upravo na njima vladalo", ocijenio je Krapović. 

20:20 Krapović je, povodom inicijative Crnogorske za smjenu predsjednika Skupštine opštine Budva Đorđija Vujovića iz DF-a, poručio da ne postoji šansa da taj jedan glas stigne iz Demokrata. Strankama koje u budvanskom parlamentu traže smjenu Vujovića nedostaje upravo jedan glas.

"Ne postoji ni teoretska šansa da Demokrate daju taj glas. A ja mislim da ni generalno ne postoji šansa da neko od 17 odbornika koji čine većinu u Budvi da taj glas", kazao je Krapović. 

Krapović je ocijenio da je, iako je vladajuća koalicija u Budvi poljuljana nekoliko puta, sada komunikacija sa svim koalicionim partnerima odlična i da je saradnja sve bolja. 

20:10 Krapović je kazao da je namjera svih subjekata koji čine lokalnu vlast, da iznesu puni mandat od četiri godine i donesu boljitak građanima Budve.

20:08 Predsjednik opštine Budva Dragan Krapović kazao je da će, uprkos nekim neslaganjima sa koalicionim partnerom, predati funkciju za godinu i dva mjeseca Marku Batu Careviću iz Demokratskog fronta, kao što je predviđeno koalicionim sporazumom, na osnovu kojeg je i formirana vlast.

"U Budvi su uvijek spekulacije prisutne. Mislim da ovdje nema potrebe, mi držimo do riječi, to je dogovoreno, potpisano koalicionim sporazumom, pružena ruka i naravno što se tiče mene lično i Demokrata tu neće biti nikakvih problema. A naravno ja s druge strane ne mogu da predviđam i prejudiciram šta će se dešavati sa aktuelnom većinom, vidjeli ste i u proteklom periodu da je to bilo dosta turbulentno", kazao je Krapović gostujući u emisiji "Iz pravog ugla" RTCG.

 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније