Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

13. 10. 2017. 15:22 >> 15:01
4

ĆEMAN TVRDI

"DPS ostavio kataklizmičnu sliku u Petnjici"

Nosilac liste Demokrata na izborima u Petnjici, Albin Ćeman, smatra da je neshvatljivo da u 21. vijeku postoje mjesta koja se nalaze na geografskoj karti Evrope, a koja nemaju skoro nikakvu povezanost u javnom saobraćaju, kako sa ostatkom države tako i u okviru svoje teritorije.

"S obzirom na činjenicu kakvu je kataklizmičnu sliku ostavio za sobom DPS za ovih 30 godina, pojedini dijelovi Crne Gore više podsjećaju na neku podsaharsku naseobinu, nego na normalno uređene evropske regije. To je nedopustivo za državu koja pretenduje da bude dio Evropske unije", rekao je Ćeman.

Nevjerovatno je da u zemlji kandidatu za članstvo u EU, kako navodi, postoje područija poput Petnjice, bogati nevjerovatnim prirodnim resursima i radnim i poštenim ljudima, a siromašni u svakom drugom smislu.

"Do čuvenog bihorskog kraja, stvorenog za poljoprivredu i zemljoradnju, gotovo je nemoguće doći javnim prevozom, već isključivo sopstvenim automobilom ili pješke. Javni saobraćaj ne povezuje ni naselja unutar opštine Petnjica. Iz Petnjice prema najudaljenijim mjestima opštine ne postoji javni prevoz, što je nedopustivo", kazao je Ćeman.

Putevi u Petnjici su, ističe, u veoma lošem stanju, a situaciju dodatno komplikuje činjenica da prema najbližem većem gradu u okolini, Beranama, ne postoji redovan linijski prevoz.

"Učenici koji pohađaju srednje škole u Beranama iz tog razloga moraju iznajmljivati privatni smještaj, otežavajući ionako veoma sumornu finansijsku sliku Petnjičana. Dodatni problem u Opštini stvara činjenica da su većina stanovnika u poodmaklim godinama života, a zbog nedostatka prevoza, pogotovo u zimskim danima ne mogu doći do ljekara i završiti druge svakodnevne potrebe", dodao je Ćeman.

Posebno je poražavajuća činjenica, smatra Ćeman, da je javni saobraćaj u Petnjici prije pola vijeka mnogo bolje i organizovanije funkcionisao.

"Očigledno da Petnjičani nijesu učili od 'pobjednika tranzicije', koji su karijere započeli švercujući cigarete na magarcima i konjima preko granice, a danas lagano jezde ulicama Podgorice u svojim skupocjenim automobilima", poručuje Ćeman.

Demokrate u Petnjici su, kako tvrdi Ćeman, stvorile respektabilnu partijsku infrastrukturu, koja će se kada Demokrate pobijede na predstojećim lokalnim izborima, zalagati za ponovno oživljavanje ovoga kraja u infrastrukturnom, saobraćajnom, ekonomskom i svakom drugom smislu.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније