Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

29. 09. 2017. 11:29 >> 10:59
19

DPS PONOVIO

Dijalog samo u institucijama sistema

Politički dijalog sa opozicijom može se voditi samo u okviru institucija sistema i svako insistiranje na ponavljanju izbora izraz je političke neodgovornosti opozicionih lidera, ocijenjeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

„Jučerašnji sastanak dijela opozicije još jedna je potvrda apsurdne pozicije u kojoj su se oni isključivo svojom krivicom našli“, kazali su iz DPS-a.

Kako navode, zakonitost i legitimnost izbornog procesa i njegovih rezultata u više navrata potvrdili su svi relevantni međunarodni činioci, organizacije i institucije, „pa je stoga krajnje iracionalno očekivanje dijela opozicije da upravo sa tih adresa dobiju podršku za ponavljanje izbora“.

„Stav DPS-a je da se politički dijalog sa opozicijom može voditi samo u okviru institucija sistema. Svako insistiranje na ponavljanju izbora, izraz je političke neodgovornosti opozicionih lidera i znak krize identiteta u kojoj se već duže vrijeme nalaze“, poručeno je iz DPS-a.

Kako navode, pored neprincipijelnog stava opozicionih lidera da selektivno priznaju ishod izbora, i to u zavisnosti od toga da li im rezultat odgovara ili ne, istrajavanje na ponavljanju izbornog procesa, još jedan je dokaz „političkog diletantizma ove grupacije“.

„O namjerama i ulozi onog dijela opozicije koji je plaćen ruskim novcem, svjedoči aktuelni sudski proces kao i brojne izjave visokih zvaničnika zemalja Evropske Unije i NATO-a. Njihovi finansijeri i nalogodavci, veoma otvoreno ističu svoju ulogu u okupljanju i usmjeravanju crnogorske opozicije, kako bi se destruktivna petokolonaška misija prema državi nastavila“, rekli su iz DPS-a.

Kada iz tog dijela opozicije, kako je saopšteno, „iznajmljenog i rentiranog od stranog faktora“, dolaze zahtjevi za ponavljanjem izbora, oni se mogu tumačiti „samo kao želja za popravnim ispitom pred njihovim mentorima, pokušaj da kamufliraju svoju nesposobnost i opravdaju ne mali novac koji su razni železnjakovi, rešetnjikovi i slični zagovornici ruskog hegemonizma u njih uložili“.

„Međutim, kada onaj dio opozicije koji sebe naziva „građanskom“, među kojima su i stranke koje se deklarišu kao „procrnogorske“, nastupa podjednako ucjenjivački, nipodaštavajuću državne institucije i većinsku volju građana, postavlja se pitanje njihovih motiva i namjera“, zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније