Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R. [ B92/Index.hr ]

28. 08. 2017. 10:36 >> 10:08
2

ŠIRINSKI POSLJEDNJA ŽRTVA

Niz iznenadnih smrti ruskih ambasadora

Neobičan niz smrti ruskih ambasadora u inostranstvu nastavljen je kada je u bazenu u svojoj rezidenciji u Kartumu nađen mrtav ambasador u Sudanu.

On je šesti visokoopozicioni ruski diplomata koji je iznenada umro u prekomorskim zemljama od prošlogodišnjih američkih izbora, piše “Independent“.

Sudanski ministar spoljnih poslova objavio je izjavu u kojoj potvrđuje da je Mirgajas Širinski, koji je bio u ranim šezdesetim, umro u Kartumu, ali nije naveo uzrok smrti.

Portparol ruske ambasade rekao je da je Širinski pretrpio srčani udar. Portal AFP citirao je portparola policije koji je rekao da je ambasador pronađen u svom bazenu.

Na dan američkih izbora, ruski dilomata Sergej Krivov pronađen je ležeći u nesvjesti na podu ruskog konzulata u Njujorku, sa povredom glave.

Ruski zvaničnici kasnije su izjavili da je umro od srčanog udara.

U decembru je Andrej Karlov 62-godišnji ruski ambasador u Turskoj upucan u leđa dok je držao govor na izložbi fotografija u Ankari.

Čovjek u odijelu i kravati ispalio je osam hitaca i vikao “Alahu Akbar“, te “Umiremo u Alepu, umiremo i ovdje“.

U januaru je ruski konzul u Atini, 55-godišnji Andrej Malanin pronađen mrtav na podu kupatila u svom stanu. Policija je navela da se čini da je Malanin umro prirodnom smrću.

Nekoliko sedmica kasnije, ruski ambasaor u Indiji Aleksandar Kadakin umro je nakon kratke bolesti u 68. godini. Kanije je objavljeno da je umro od zastoja srca.

U februaru se Vitalij Čurkin, ruski ambasador u UN, srušio u kancelariji i umro. Testovi nakon smrti pokazivali su da je umro od srčanog udara, ali tada su zvaničnici naveli da su potrebna dalja testiranja.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније