Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Dijana Drašković, TVCG

07. 08. 2017. 20:18 >> 19:49
5

ZA PREDSJEDNIKA SNP

Joković potpisao kandidaturu

Vladimir Joković, član GO SNP-a, danas je potpisao kandidaturu za predsjednika te partije, a izbor je zakazan za 13. avgust. Kandidature se mogu podnositi do srijede u 19 časova, a onda će biti poznato koliko će kandidata učestvovati u izbornoj trci. Da li će se listi naći i Snežana Jonica, nijesmo uspjeli da saznamo, a iz centrale SNP-a će, kažu, imati šta da saopšte tek poslije Glavnog odbora.

U srijedu, poslije 19 časova, za kada je zakazana sjednica Glavnog odbora SNP-a znaće se koliko će biti kandidata za predsjednika te partije, koji se bira na kongresu 13 avgusta.

Svoje kandidate predlažu članovi Opštinskih odbora, a oni imaju mogućnost da prihvate ili odbace eventualnu kandidaturu. Za sada je jedino poznato da će u izbornoj trci za predsjednika SNP-a učestvovati Vladimir Joković.

"Ja sam potpisao kandidaturu. Očekujem veliku podršku, pojedinačno ne očekujem podršku niti mi je bitna uopšte podrška. Meni je najbitnije sada da me najiskreniji članovi SNP-a, oni koji se zalažu za jedinstvo podrže i mislim da neće biti problema da budem izabran za predsjednika", kaže Joković.

Kandidaturu ne bi, kaže Joković, ni prihvatio da ne misli da ne može ujedinititi razjedinjeni SNP. Tvrdi da se većina članova i dalje zalaže za bolje sjutra partije, a ako on bude na njenom čelu, najavljuje promjene.

"Imidž i političku profilaciju SNP-a ne treba mijenjati. Ono što je bitno i što bi trebalo učinjeti je - mnogo više mladih ljudi angažovati u partiji, jer SNP je partija koja ima izuzetno kvalitetnu omladinu", kaže Joković.

Mediji danima spekulišu da će članovi Glavnog odbora moći da glasaju i za Snežanu Jonicu, ali ona već neko vrijeme ne daje izjave i ne želi da komenatriše stanje u toj partiji. Da li će se naći na spisku kandidata za predsjednika SNP-a znaće se ubrzo, a spisak s nestrpljenjem očekuje i Joković.

"Ja lično nemam ništa protiv Jonice, ali nije dobro, jedino što mi se ne sviđa jeste što ona pripada jednoj struji, i što mislim da bi takvim izborom došlo do još većeg jaza u SNP-u", kaže Joković.

A kriza u SNP-u, nekada najačoj opozicionoj partiji, traje dugo. Dio članstva godinama je nezadovoljan načinom vođenja doškorašnjeg predsjednika Srđana Milića, koji je podnio ostavku na tu funkciju.

Milićevi neistomišljenici, na čelu sa članom Glavnog odbora i predsjednikom beranskog odbora Dragoslavom Šćekićem tvrde da je on kriv za loš izborni rezultat partije i podržavaju Jokovićevu kandidaturu.

Krug oko Milića, kako se spekuliše u medijima, na čelu stranke rado bi vidio Snežanu Jonicu. Ko će ubuduće voditi partiju biće poznato u nedjelju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније