Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

07. 07. 2017. 16:48 >> 16:21
3

KOTORSKI ODBOR

"Damjanović nema pravo da ruši SNP"

Aleksandar Damjanović, koji je dobrovoljno ili ne, pristao da igra kako DPS svira, nakon što je oteo poslanički mandat SNP-u, sada je umislio da pučem može da otme i partiju, tvrde iz Opštinskog odbora SNP-a Kotora. Navode kako "taj film, međutim, neće gledati, bez obzira na svu moguću logističku podršku koju dobija od dijela DPS-a i njima bliskih tajkuna".

Iz kotorskog Odbora SNP-a saopštavaju da su održali sjednicu kojoj je prisustvovao 41 član i da su započeli aktivnosti na realizaciji konkretnih obaveza u susret Osmom kongresu SNP-a, zakazanom za 13. avgust.

OO SNP Kotor je jednoglasno dao punu podršku politici stabilizacije i jačanja partije koju je utvrdio Glavni odbor zakazivanjem kongresa, navodi se u saopštenju.

"Niko nema pravo i nikome neće biti dozvoljeno da ruši budućnost SNP-a. Posebno ne „poslaniku Prve banke “ kako su mnogi u javnosti okarakterisali Aleksandra Damjanovića, a što je, nažalost, više puta potvrđeno u praksi", navode iz kotorskog Odbora SNP-a.

Oni tvrde da je Damjanoviću strašno smetalo to što je SNP Kotor izašao samostalno na lokalne izbore i "svojim rezultatom pokazao stvarnu snagu SNP-a u koaliciji Ključ, koja je nastala kao posljedica ucjene Damjanovića da će otvoriti raskol u partiji pred izbore ukoliko se ne uđe u tu koaliciju".

"Količina političkog, ali i ljudskog licemjerja Damjanovića najupečatljivije je iskazana kada je na dvije sjednice Glavnog odbora SNP-a, pred više od 100 svjedoka, nekoliko puta ponovio da neće više da bude poslanik, niti poslanički kandidat, a onda na sljedećoj sjednici, čim je zakučio dobro mjesto na listi, bio prvi koji je potrčao da potpiše izjavu o prihvatanju kandidature. Damjanović se pred svjedocima takođe kleo da nikad više neće biti na istoj listi sa Srđanom Milićem, a onda je trčeći prihvatio da mu kao drugi na listi čuva leđa. Sad je jasno da je Damjanovićeva ucjena oko Ključa rađena iz više razloga, da se SNP-u napravi što veća šteta, da se ucjenom stigne do visoke pozicije na listi, dokopa poslaničkog mandata i onda ga ukrade", navodi se u saopštenju. 

Iz kotorskog SNP-a poručuju protivnicima iz stranke da će "iskreni članovi SNP-a koji su u partiji zbog ideja slobode, istine, pravde i solidarnosti, a ne zbog bilo kakvih ličnih interesa, znati da na Kongresu stave tačku na namjerno pravljenje štete SNP-u". 

"Svjesni toga, Damjanović i njegovi malobrojni sljedbenici se svim silama trude da spriječe održavanje Osmog kongresa. Ali, sve im je uzalud. Članovi Glavnog odbora iz opštinske organizacije Kotor poručuju kolegama, kojima je postala navika da preko medija traže sjednice Glavnog odbora, a da zatim sa sjednica pobjegnu - ne uznemarivajte nas pismima i mejlovima, nego poradite na svom vaspitanju", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju nezadovoljne kolege da su tražili ostavku predsjednika Srđana Milića i da je on podnio.

"Ali je vi sad ne priznajete. Tražili ste Glavni odbor, ali kad je zakazan – pobjegli ste sa sjednice. Tražili ste kongres, ali sad kad je zakazan – sve radite da minirate njegovo održavanje. Koja je to muka na vas", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније