Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

28. 06. 2017. 20:25 >> 20:00
4

DIO ČLANOVA SNP-A

Isplivaće nečasne radnje Jonice i družine

Otvoriće se narednih dana mnoge fioke, pa ćemo vidjeti ko iza koga stoji, isplivaće na površinu nečasne radnje onih koji su na imenu SNP-a stvarali ličnu korist i pokušali da je pretvore u svoje preduzeće, što između ostalog pokazuje i finansijski kolaps u koji su doveli SNP, saopštili su nezadovoljni članovi Glavnog odbora SNP-a koji su, u nedjlju napustili sjednicu GO na kojoj je zakazan Kongres partije. "Za takve u SNP-u ne bi trebalo da ima mjesta. Ima za one koji poštuju Statut i kojima su ideje i Program SNP-a uzvišeni cilj", dodaje se u saopštenju dijela te partije.

U opširnom saopštenju navode da su iskreni poštovaoci SNP-a u Glavnom odboru pokušali sve da se spasi Partija. 

"Učinili smo sve što je bilo u našoj  moći da urazumimo, prije svega, one sa kojima Snežana Jonica (koja je napustila sve funkcije u Partiji pred parlamentarne izbore), Jelena Radenović i Spasoje Kovačević, manipulišu već duže vrijeme. To je bila naša obaveza, kako prema nama samima tako i prema onima koje u tom partijskom organu predstavljamo. Sada je svima jasno ko su oni koji neće ni da pokušaju da sačuvaju SNP. Svim prisutnim članovima Glavnog odbora je jasno da oni koji neće u unutarpartijskom razgovoru da pokušaju da nađu najbolja rešenja u okviru partijskog Statuta, imaju samo jedan cilj a to je svakako rušenje SNP i ispunjavanje naloga onih koji iza svega ovoga stoje", tvrde članovi GO koji se ne slažu sa politikom rukovodstva.

Oni tvrde da im je jasno da oni koji su uzurpirali Glavni odbor, na takve njihove predloge nisu smjeli da pristanu, jer bi to otkrilo mnoge stvari i razotkrilo  njihovu namjeru da obesmisle sjednicu Glavnog odbora i ekspresno zakažu kongres.

Dio članova GO SNP-a optužuje Jonicu "i družinu" da su imali svoj unaprijed pripremljeni scenario u kojem nije bilo mjesta smirivanju tenzija.  

"Njihov je plan bio da se ideja o jedinstvu Partije razbije do kraja. Jer Jonici i družini ne odgovara priča kojom bi se došlo na teren na kojem bi u normalnoj demokratskoj atmosferi, mogao preovladati razum. Ipak je lov u mutnom njihova specijalnost. U nedelju veče su oni morali da završe zadati zadatak i ništa ih nije moglo spriječiti u tome", navode iz dijela SNP-a.

Kažu da nije bilo prijatno gledali kolege kao sjede na stepenicama pored “barake”, čekajući da Jonica i družina nabave kvorum po Crnoj Gori, iako je jedan dio njih vjerovao da je sve to u korist SNP.  

"Morali su doći i članovi GO koji ni jednoj sjednici Glavnog odbora nisu prisustvovali do sada, a nisu  bili pošteđeni ni oni kojima je toga dana, bio vjerski prazik. Da li su, na kraju, skrpili kvorum i da li oni u stvari znaju koliko GO broji članova, na samoj sjednici je nemoguće bilo saznati jer oni koji su uzurpirali predsedavajući sto i bili zbunjeni porukama  koje su dobijali putem telefona, na to pitanje nisu imali odgovor. Samim tim nisu mogli ni znati koliko je ljudi neophodno za kvorum", navode u saopštenju nezadovoljni članovi SNP-a.

Tvrde da su pokušali i da će dalje pokušavati sve što je u njihovoj moći da sačuvaju Partiju. 

"A Jonica i družina su uradili sve da je unište zarad svojih ličnih interesa. Reklo bi se sasvim prirodno oni su u SNP bili samo radi ličnih interesa. Iz nje su isisali i istjerali sve što je SNP činilo drugačijom od drugih. Odlučili su da ideju SNP-a sravne sa zemljom i to im nećemo dozvoliti. Zbog svih onih koji su taj časni put slijedili svih ovih godina, trpeći golgotu od režima u Crnoj Gori. A oni su to namjerili kako bi kroz prodaju onoga što su stvarali drugi profitirali", poručuju članovi SNP-a.

Zaključuju da je svako ko misli dobro SNP-u i jeste za "vraćanje na staze poštenog i odgovornog SNP-a", dobro došao.

"I da budemo jasni, iza nas stoji ideja očuvanja SNP-a, a ne bilo koji pojedinac ma kako se on zvao, i svaka druga priča je neistinita, i zlonamjerna i pokušava prikriti njihova loša djela na štetu SNP-a", poručuju članovi GO SNP-a.  

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније