Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

25. 06. 2017. 23:36 >> 23:17
20

GLAVNI ODBOR ODLUČIO

Osmi kongres SNP-a 13. avgusta

Glavni odbor Socijalističke narodne partije (SNP), na današnjoj 26. sjednici, donio je odluku o sazivanju Osmog kongresa SNP za 13. avgust, u Podgorici, na kojem će biti izabran novi predsjednik partije, saopšteno je iz te partije.

Kako navode, odlukom o sazivanju Kongresa predviđeno je da u radu najvišeg partijskog tijela SNP-a učestvuje 463 delegata. Od toga 310 biće predstavnici izabrani u opštinskim organizacijama, a 153 člana aktuelnog Glavnog odbora.

"Manji dio članova Glavnog odbora je, postupajući po instrukcijama bivšeg poslanika SNP-a Aleksandra Damjanovića, čiji su mentori dobro poznati, pokušao da opstrura sjednicu Glavnog odbora i minira zakazivanje Kongresa, plašeći se sučeljavanja sa većinskom voljom unutar SNP-a", navode u saopštenju.

Ističu da je posebno paradoksalno bilo da su oni koji su tražili ostavku predsjednika partije Srđana Milića uslovili održavanje sjednice njegovim predsjedavanjem.

"Kako taj predlog većinom glasova nije prihvaćen, napustili su sjednicu željeći da izazovu njen prekid zbog nedostatka kvoruma, ali je na sjednicu, na njihovu žalost, došao potreban broj članova Glavnog odbora kojima su interes i briga za SNP na prvom mjestu", dodaju u saopštenju.

GO je, dodaju, donio odluku o otvaranju unutarpartijskog postupka predlaganja kandidata za predsjednika SNP, članove Glavnog odbora, Nadzornog odbora, Statutarne komisije i predstavnike Osmog kongresa.

"Usvojena je i odluka o kriterijumima i postupku predlaganja kandidata za predsjednika  SNP, odnosno o kriterijumima, broju i načinu utvrđivanja predstavnika za Osmi kongres  SNP. Glavni odbor usvojio je i odluke o postupku predlaganja i  načinu izbora članova Nadzornog odbora SNP, o postupku predlaganja i načinu izbora članova Statutarne komisije SNP, te Rokovnika najvažnijih aktivnosti koje je neophodno realizovati za pripremu Osmog kongres. Takođe, usvojena je i odluka o kriterijumima, broju i načinu izbora članova novog Glavnog odbora SNP", zaključili su u saopštenju.

Blizu 50 članova napustilo sjednicu GO

Članovi Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP), njih oko 50, napustilo je danas sjednicu tog tijela, kazao je Dragoslav Šćekić član GO.

Lider SNP-a Srđan Milić podnio je nedavno ostavku na tu funkciju. GO je nakon toga konstatovao Milićevu ostavku i odredio ga za predsjedavajućeg do održavanja Kogresa.

Šćekić je agenciji MINA rekao da današnjoj sjednica nije prisustvovao Milić i ponovio optužbe da je ona zakana nestatutarno.

On smatra da sjednicom nije mogao da predsjedava Branko Ivanović, već ili potpredsjednica Danijela Pavićević ili najstariji član GO.

„Sjednicu je napustilo blizu 50 članova GO, nakon čega nije bilo kvoruma za njen nastavak pa je data pauza. Tražili smo da sjednici prisustvuje Milić i da nam pokažu zapisnik sa elektonske sjednice i da pokušaju da stvore nestatutarni kvorum za nestatutarno sjednicu“, kazaoa je Šćekić.

Kako je rekao on i Andrija Ćetković tražili su da u cilju očuvanje jedinstva stranke bude održana sjednica predsjednika opštinskih odbora isastanak Izvršnog odora.

"Da se pripreme odluke i nađe dogovor i pripremi statutarno sjednica GO iz pomoć pravnika članova GO. Kako bi imali kvalitean GO i donijeli odluke jedinstveno uz poštovanje jednih i drugih, a samim tim krenuli u pripreme Kongresa na jedinsvtven način i na dobro SNP. Predsjedavajući nije htio zbog toga smo napustili sjednicu jer na takva načina nemože da se radi", kazao je Šćekić

On je kazao da bi sastanku predsjednik opštinskih obora predsjedavao Dragan Ivanović predsjednik odbora Glavnog grada "Treba da se formira tijelo do uticajnih članova GO koje će pripremiti Kongres"

On je pozvao sve na poštovanje partijskog Statuta i jedinstvo svih koji idejno pripadaju SNP-u.

"Nezapamćena je samovolja i pokušaj privatizacije partije i nemanje želje da se dođe do dogovora i sačuva SNP. Očito neki misle na silu da dođu do pozicija, sto im neće biti dozvoljeno, jer imaju problem što nemaju podršku članstva", kazao je Šćekić.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније