Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

23. 06. 2017. 20:38 >> 20:10
16

ODGOVOR DPS-U

Jokić: Uskoro će vas boljeti cijela CG

Demokratsku partiju socijalista bole Kotor, Budva, Herceg Novi, poručuje predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić. "Ubrzo će vas boljeti cijela Crna Gora", navodi se u Jokićevom odgovoru na današnje saopštenje DPS-a.

Iz kotorskog Odbora te partije, naime, saopštili su da Jokić, pored crnogorskog, ima i državljanstvo Srbije čime je prekršio crnogorski zakon o državljanstvu.

"Bolje da ste ostali da ćutite nego što pokušavate da me proglasite strancem u gradu u kojem sam rođen", navodi Jokić i poziva DPS da za sve svoje tvrdnje pokrenu postupak kod nadležnih državnih organa. 

"Četiri mjeseca je kotorska ekspozitura Demokratske partije socijalista, u narodu poznatija kao organizovana kriminalna grupa, stameno ćutala. Ređali su se ministri, direktori, naprasno ažurne inspekcije u napadima. Kada su svi oni prošli kako su prošli, na red su došli i lokalni eksponenti, mada i dalje onesviješćeni usljed činjenice da su u Kotoru danas opozicija i da će biti u deceniji pred nama", otpisuje Jokić DPS-u.

Kaže da su ćutali i ćute kada se govori o UNESCO statusu, kada govorimo o Luci, dok se pokušavaju uništiti kulturni sadržaji Kotora. 

"Nijeste se usudili da barem šapatom reagujete na uništavanje obale, aktivno ste ćutali kada je kotorski Jugopetrol, uz amin centrale DPS, prebačen u Podgoricu. Vaše bestidno ćutanje i sramotno činjenje nas je dovelo do toga da budemo prepoznati po tome što nam rodbina i prijatelji vaših šefova razaraju prostor, otimaju sadašnjost i jedu budućnost", navodi se u Jokićevom reagovanju.

Za vrijeme od kada je formirana nova uprava, kako kaže Jokić, sa svojim saradnicima je "čistio haos koji ste ostavili" i o svemu obavještavao javnost. 

"Nadležnim organima ćemo nastaviti da dostavljamo svu dokumentaciju na koju naiđemo, a nije je malo i nije neinteresantna, ni ovdje, ni u Budvi, a ni u Herceg Novom. Barem znamo šta je to što vas boli do mjere histeričnih saopštenja. Boli vas Kotor, boli vas Budva, boli vas Herceg Novi, a ubrzo će vas boljeti cijela Crna Gora", poručuje Jokić.

 Dodaje da je kotorski narod kaznio olovkom DPS.

"Sada gledajte nastavak. Pišemo ga istom tom olovkom, ispravljamo brljotine. Nakon što su ministri probali na jedan način da zaustave promjene, vi pokušajte na drugi način. Isto ćete proći", stoji u Jokićevom reagovanju.

Pozivajući DPS da svoje tvrdnje "provjeri" pred nadležnim državnim organima, Jokić naglašava:

"Za razliku od vaših Sveta i Miloša koji se iz Beograda rugaju državi Crnoj Gori, ja sam u Kotoru, u zgradi Opštine svakog dana, bez straha i od koga, a ponajmanje od vas i vaših namjera da svakoga ko pobjedi na izborima i razvlasti kriminalnu hobotnicu protjerate iz Crne Gore, proglasite izdajnikom i kriminalcem".

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније