Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

23. 06. 2017. 15:22 >> 14:54
23

DPS PORUČUJE

"Jokić državljanin Srbije, prekršio zakon"

Predsjednik Opštine Kotor i član Demokrata Vladimir Jokić državljanin je i Crne Gore i Srbije, što znači da je prijemom u državljanstvo druge države bez ispisa iz crnogorskog državljanstva počinio krivično djelo povrede Zakona o crnogorskom državljanstvu, saopštio je DPS.

"Morališući i dižući zaglušujuću buku već mjesecima o tuđim državljanstvima, o tuđim presudama i krivičnim djelima, Demokrate zapravo samo prikrivaju kriminal u sopstvenim redovima. Kao što smo im odavno poručili, polako dolazi vrijeme potpunog ogoljavanja njihove demagoške i isprazne politike, utemeljene isključivo na frazetinama i prijetnjama. Kao što su od Budvana sakrili da su za predsjednika Upravnog odbora JP `Vodovod i kanalizacija` imenovali čovjeka sa kriminalnim dosijeom za preko 20 teških razbojništava, kao što Novljane slagali da im je bivši potpredsjednik Opštine `novo` lice, tako su Kotoranima podmetnuli srpskog državljanina za predsjednika Opštine", navodi se u saopštenju DPS-a.

Kako su naglasili, slučaj stranog državljanina Vladimira Jokića na čelu Opštine Kotor najbolje svjedoči o tome koliko Demokrate poštuju zakone države Crne Gore i samu državu. 

"Zakonom o crnogorskom državljanstvu propisano je da punoljetni crnogorski državljanin, koji ima i državljanstvo druge države, po sili Zakona gubi crnogorsko državljanstvo, ako je dobrovoljno stekao državljanstvo druge države, osim u slučaju predviđenim članom 18 stav 2 ovog Zakona. Član 18 stav 2 Zakona o crnogorskom državljanstvu propisuje da se Međunarodnim ugovorima i sporazumima može ustanoviti dvojno državljanstvo, pod uslovom uzajamnosti. Crna Gora nema sa Republikom Srbijom potpisan ovaj sporazum", objasnili su iz DPS-a.

Oni su kazali da vjeruju da će se relevantni državni organi pozabaviti činjenicom da je lider kotorskih Demokrata pokušao da sakrije od javnosti, ali i od državnih institucija, da je obavljao odborničku, a sada i funkciju predsjednika jedne od crnogorskih opština, ali kao državljanin druge države.

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније