Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 05. 2017. 10:19 >> 09:51
5

IVANČEVIĆ PORUČIO

Vrijeme je za demokratsku izgradnju CG

Sada kada je i formalno okončan prijem Crne Gore u NATO alijansu i time udaren najznačajniji pečat na crnogorsku nezavisnost, pravo je vrijeme da se okrenemo samima sebi i učinimo sve da Crnu Goru učinimo boljim mjestom za život nego što ona danas jeste, kazao je predsjednik Crnogorske, Dragan Ourko Ivančević.

Ivančević poručuje da je za početak je važno okrenuti leđa onim političkim snagama koje već dugo vuku Crnu Goru unazad, ne dozvoljavajući joj da se izgrađuje kao demokratski uređeno društvo.

"Budućnost Crne Gore svakako da nijesu one političke strukture koje bi je uništile kad god im se za to ukaže prilika, a ni one koje se sa njom poistovjećuju, držeći je pritom u čvrstom koristoljubivom zagrljaju", navodi se u saopštenju Crnogorske.

Prema ocjenama predsjednika Crnogorske u današnjoj Crnoj Gori populizam zamjenjuje zakone javnog poretka, a emocije i strasti potiskuju argumente zdravog razuma.

Iz takvog stanja stvari se smatra mora i može izaći jasnom patriotskom politikom, okrenutom dobru države i društva u cjelini.

"Od države sa partijskim institucijama moramo izgrađivati jake, stabilne, odgovorne i profesionalne državne institucije koje nikada više neće dozvoliti sopstvene zloupotrebe. Samo jake i nezavisne državne institucije mogu biti garancija sveukupnog društvenog razvoja i ukupnog napretka države", kaže Ivančević.

On poručuje da niko više i nikada ne smije sebe poistovjećivati sa državom jer država je, kako je ocijenio najveće i najznačajnije dobro svih nas koji je volimo i poštujemo.

"Ni Sveti Petar Cetinjski, ni Petar II, ni knjaz Danilo, a ni kralj Nikola nijesu bili Crna Gora jer ona je uvijek bila viša od svakog pojedinca ili partije, koliko god oni bili veliki i značajni", kaže predsjednik Crnogorske.

Ivančević poručuje da svi moramo shvatiti da ni DPS nije Crna Gora jer ona pripada isključivo svima onima koji je, iznad svega, vole i poštuju i koji je bolju, bogatiju i uređeniju žele ostaviti svom potomstvu.

"Mi iz Crnogorske smatramo da građanska opozicija Crne Gore mora izgrađivati svoj patriotski odnos prema državi jer dolazi vrijeme kada će biti manje značajno protiv čega smo, već – za što smo? Mora se najzad shvatiti da Crnu Goru mogu mijenjati samo oni koji je vole i poštuju. Za nas dileme nema, mi smo za demokratski uređenu Crnu Goru!", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније