Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

25. 05. 2017. 08:04 >> 07:37
17

KRAPOVIĆ POJASNIO

Nije bilo govora o autonomiji Boke

Ideja o autonomiji Boke, koju je predstavio šef budvanskog odbora Nove i budući čelnik Budve Marko Carević, potpuno je različita od inicijative za formiranje bokeljskih opština, koju su usaglasili predsjednici budvanske i kotorske opštine, kazao je Dragan Krapović, predsjednik opštine Budva.

Iz Nove srpske demokratije Pobjedi su kazali da je stav Carevića i zvanični stav partije, sadržan u stranačkom programu.

Funkcioner Nove Carević, koji će u oktobru 2018. godine na čelu Budve zamijeniti Krapovića koji je iz Demokrata, potpuno drugačije od sadašnjeg predsjednika te opštine vidi inicijative o Boki.

Dok je Krapović, sa kolegom iz Kotora Vladimirom Jokićem, usaglasio inicijativu za formiranje zajednice bokeljskih opština, budući čelnik Budve želi autonomnu Boku.

Carević je svoju ideju obrazložio time da bi se na taj način spriječilo, kako je rekao, ekonomsko i kulturno uništavanje Boke.

Krapović kaže da je inicijativa za formiranje bokeljskih opština zasnovana na zakonu o lokalnoj samoupravi i Ustavu, kao i evropskim standardima vezanim za regionalizaciju i lokalnu samoupravu, te da predstavlja potpuno nešto drugo u odnosu na Carevićev prijedlog.

"Inicijativa koju smo Jokić i ja usaglasili nema veze sa autonomijom Boke, niti je o tom pitanju bilo govora. To je potpuno različita inicijativa. Nema dodirnih tačaka sa idejom Carevića", kazao je Krapović. 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније