Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Ivana Šebek, TVCG

16. 05. 2017. 20:04 >> 19:37
1

DARMANOVIĆ U LETONIJI

Širenje NATO-a na Z.Balkan suštinski važno

Uoči 5.juna, kada će Crna Gora i formalno postati najmlađa članica NATO-a, šef diplomatije Srđan Darmanović boravi u zvaničnoj posjeti Letoniji, koja je u NATO-u od 2004. Direktor NATO komunikacionog tima za izvrsnost i ministar Darmanović saglasni da je širenje Alijanse na Zapadni Balkan suštinski važno.

Letonija je članica NATO-a od 2004. A da je članstvo Crne Gore važan korak i ogroman doprinos stabilnosti Zapadnog Balkana, saglasan je i direktor NATO komunikacionog centra za izvrsnost.

"Raduje me i veoma je važno što je NATO ostao dosljedan politici otvorenih vrata. Suštinski je važno širenje Alijanse, a članstvo Crne Gore ustabiliće Zapadni Balkan, koji, kako nažalost istorija pokazuje, nije bio siguran. Raduje me da vaša zemlja dijeli naše vrijednosti i interese. Srećni smo što ćemo imati novu članicu za stolom", kazao je direktor NATO komunikacionog centra za izvrsnost Janis Sarts.

Više od deceniju članstva, znači mnogo iskustva Letonije koja se mogu podijeliti sa Crnom Gorom. Sarts obećava kontinuiranu pomoć.

"Letonija će vam u svemu pomoći, i naš NATO komunikacioni centar, pružajući svaku ekspertizu, kako Vladi, tako Vojsci i građanima Crne Gore", obećao je Sarts.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније