Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

10. 05. 2017. 13:40 >> 13:14
4

BOŠNJAK POJASNILA

Nijesam rekla da sam za prekid bojkota

Funkcionerka Pokreta za promjene (PzP), Branka Bošnjak, negirala je danas da je ikada rekla da je za prekid bojkota parlamenta, navodeći da su javnost i njene kolege iz opozicije pogrešno protumačili njenu izjava sa konferencije za novinare Demokratskog fronta (DF).

 

"Nijednog momenta nijesam pomislila, a kamo li izrekla da sam za prekid bojkota parlamenta, ali jesam izjavila da je bojkot počeo da zamara, misleći da sami bojkot bez dodatnog proaktivnog djelovanja opozicije ne daje očekivane rezultate i zato ga treba ojačati", naglasila je Bošnjak.

Ona je u izjavi dostavljenoj medijima navela da vrijeme neumitno teče, a da se ništa ne dešava po pitanju vanrednih parlamentarnih izbora i uslova za njihovo održavanja.

"I mi, kao opozicija, moramo hitno da se sastanemo i da dogovorimo zajedničko djelovanje", smatra Bošnjak.

Prema njenim riječima, pobjeda opozicije u Herceg Novom pokazuje da građani žele promjene i da Demokratska partija socijalista (DPS) "više nema uporišta u narodu".

"I da je na nama odgovornost da sad zajednički nađemo način da dođemo do vanrednih parlametarnih izbora na proljeće, uz neki vid dodatnog demokratskog pritiska, pored bojkota", dodala je Bošnjak.

Kako je navela, javnost zna da u DF-u smatraju da su mirni, demokratski, kontinuirani protesti najbolje rješenje, "ali nijesmo stekli utisak da nas kolege iz opozicije u tome podržavaju".

"Zato sam smatrala da predstavnici te 'građanske opozicije', iako smatram da je PzP 'građanskija' partija od mnogih u tom bloku, treba da iniciraju razgovore i da kažu šta oni misle, kako dalje", pojasnila je Bošnjak.

Ona je ocijenila da pobjeda na lokalnim izborima vrlo malo znači bez promjene vlasti na državnom nivou, "jer je u ovoj privatnoj državi porodice Đukanović sve zarobljeno i centralizovano, i zna se gdje su glavne poluge moći".

"Postavlja se sad ključno pitanje svima - želimo li mi stvarne promjene ili ne? I žele li svi potpuni otklon od ove kriminogene vlasti? Narod je pokazao da to želi, i mi treba da nađemo način da pravilno artikulišemo to njihovo nezadovoljstvo", smatra Bošnjak.

Ona je kazala da nije baš sigurna da li svi ostali činioci društva, koji se deklarišu kao opozicioni, to žele.

"Jer mnogi od njih nemaju baš jasan otklon, već uvijek iznalaze razne izgovore samo da ne dođe do jedninstvenog odgovora ovim kriminalcima što su nam uzurpirali i uništili Crnu Goru", dodala je Bošnjak.

Prema njenim riječima, DF je jasan u svemu.

"I zato prolazimo kroz ovu golgotu i progon koji nam vlast servira sa svojim isturenim igračima i lijepi nam razne etikete, a samo sa ciljem da se uništi najači i njima najžešći protivnik", zaključila je Bošnjak.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније