Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

19. 04. 2017. 13:43 >> 13:21
1

SOMOVIĆ PORUČIO

Unaprijedićemo obrazovanje u Novom

Socijaldemokrate društveni napredak posmatraju kroz dostupnost i kvalitet obrazovanja, te će u naredne četiri godine veliku pažnju posvetiti upravo unapređenju ove oblasti u Herceg Novom, saoštio je kandidat na odborničkoj listi Socijaldemokrate Igor Simović.

 

On je obećao da će se SD zalagati za što kvalitetnije i dostupnije obrazovanje svim stanovnicima Novog, kao i poboljšanje uslova, kako u smislu obrazovanja tako i obrazovne infrastrukture.

“Smatramo da je neophodno proširiti kapacitete za predškolsko vaspitanje u vrtićima “Naša radost”, a tokom ljetnje sezone povećati kapacitete za smještaj djece, pogotovo imajući u vidu radno vrijeme turističkih radnika i stanovništva koje ima promijenjen režim rada zbog turističke sezone”, navodi se u saopštenju.

Smatra da je potrebno nastaviti sa realizacijom projekta izgradnje škole u Igalu, kao i poboljšati uslove rada u područnim odjeljenjima svih osnovnih škola, ali i srednjoškolskog centra “Ivan Goran Kovačić”, pogotovo u dijelu obučavanja učenika koji su zainteresovani za rad u turizmu.

“Kao partija koja se zalaže za snažan ekonomski razvoj, a šansu za razvoj Herceg Novog najvećim dijelom vidimo u razvoju turizma, smatramo da bi bilo korisno uvođenje novih smjerova koji će doprinijeti kvalitetu turističke ponude, ali i zapošljavanju mladih”, smatra Simović.

On je kazao da će se zalagati za osnivanje Fonda u cilju motivacije i podsticanja mladih, iz kojeg bi se svake godine stipendirao određeni broj učenika iz svih oblasti obrazovanja,a koji bi se finansirao dijelom iz opštinskog budžeta, a dijelom od sponzorstava. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније