Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj. [ Mina ]

08. 05. 2017. 14:51 >> 23:06
31

ĐUKANOVIĆ PORUČIO

Demokrate da pokrenu akciju opozicije

Opozicione partije treba da krenu u zajedničku akciju i nađu rješenje, poručili su iz Demokratskog fronta (DF), i naveli da je na Demokratskoj Crnoj Gori da pokrene tu inicijativu.

 

Funkcioner DF-a, Milutin Đukanović, rekao je da DF očekuje od najjače liste u Herceg Novom da organizuje pregovore oko formiranja vlasti u toj opštini.

Na lokalnim izborima u Herceg Novom, prema nezvaničnim informacijama, Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila je 12 odborničkih mjesta, Demokratska Crna Gora devet, DF četiri, Novska lista tri, Socijalistička narodna partija dva, Socijaldemokrate, Izbor, koalicija SDP i URA i grupa građana po jedno odborničko mjesto.

„Očekujemo da će se vrlo brzo uspostaviti vlast u toj Opštini“, kazao je Đukanović na konferenciji za novinare.

U DF-u se, kako je kazao, nadaju da će opozicija postići „akciono jedinstvo“ kako bi izvršila što veći pritisak na DPS, kako bi se održali vanredni parlamentarni izbori.

Đukanović je poručio da je zadovoljan zbog, kako je rekao, velike pobjede opozicije u Herceg Novom i ocijenio da je DPS doživio debakl na hercegnovskim izborima.

„DPS je, u odnosu na prethodne lokalne izbore, dobio čak hiljadu glasova manje“, naveo je Đukanović.

On je čestitao Demokratama i lokalnim listama, prije svega Novskoj, na ostvarenim rezultatima na izborima.

 Branka Bošnjak iz DF-a kazala je da očekuju od Demokrata da pokrenu inicijativu da se opozicione stranke sastanu na državnom nivou, u Podgorici.

„Već smo dugo u bojkotu parlamenta, koji je počeo malo da zamara, tako da moramo da nađemo zajedničko rješenje šta dalje da radimo i kako da dođemo do vanrednih parlamentarnih izbora i pokažemo jedinstvo na redovnim izborima koji slijede, predsjedničkim i velikom broju lokalnih izbora“, rekla je ona.

Bošnjak je kazala da je sad odgovornost na Demokratama, „da krenu u inicijativu i očekujemo da se to što prije desi“.

Što se tiče Herceg Novog, ona se, kako je kazala, nada da će pokazati da umiju mnogo bolje od onih koje su svrgli sa vlasti.

 Prema njenim riječima, najvažnije je da je došlo do promjene u Herceg Novom i da su Novljani izgleda krenuli ka smjeni vlasti.

„To očekujemo i na državnom nivou. Pokazalo se da DPS, odnosno vladajuća većina na državnom nivou, nema uporište u Crnoj Gori, to se vidi iz ovih lokalnih izbora“, dodala je Bošnjak.

 Najvažnije je, kako je rekla, da opozicija zajedno krene u akciju i izbori se za sve izbore naredne godine.

 Ona je ocijenila da je DF radio u teškim uslovima i da su bili pod pritiscima vlasti, a ni mediji im nijesu bili naklonjeni.

„Bili smo pod svim blokadama“, kazala je ona, navodeći da je pod takvim pritiscima bilo vrlo hrabro od građana glasati DF.

Đukanović se izvinio građanima Herceg Novog što, kako je rekao, zbog borbe sa mafijaškom porodicom nijesu uspjeli da obiđu sve one ljude koji su podržali DF na parlamentarnim izborima.

„Obećavam da ćemo u narednom periodu obići sve njih kako bi im prenijeli poruku da će DPS biti srušen ne samo u njihovomn gradu, nego u čitavoj Crnoj Gori“, poručio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, ne mogu da stoje konstatacije pojedinih medija i analitičara da je DF doživio debakl.

Đukanović je ocijenio da je nedjelja bila veliki dan za sve opozicionare u Crnoj Gori.

„DPS je skoncentrisao svu energiju na Herceg Novi, državne resurse, ministre i ostala sredstva, međutim, doživio je težak poraz“, smatra Đukanović.

Kako je kazao, opozicija je osvojila 20 mandata i „ima komotnu većinu“.

Đukanović je rekao da je pobjeda opozicije izvjesna na sljedećim izborima u Podgorici i u Pljevljima. „Očekujemo pobjedu opozicije na Cetinju i u Mojkovcu“.

U DF-u su, kako je saopštio Đukanović, zadovoljni svim što se dešavalo u Herceg Novom, bez obzira na sve probleme koje su imali.

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније