Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

13. 03. 2017. 16:32 >> 16:07
17

LEKIĆ PORUČUJE

"Uvažiti poruke građana Nikšića"

Većinski Nikšić ostao je van lokalnog parlamenta, ne namjeravajući da učestvuje u farsičnom izbornom takmičenju, ocijenio je lider Demosa, Miodrag Lekić, i čestitao Nikšićanima zbog dostojanstvene distance prema pokušaju formiranja jednoglasne Skupštine Opštine.

"Prije svega, čestitke građanima Nikšića zbog jasne i dostojanstvene distance prema pokušaju formiranja jednoglasnog lokalnog parlamenta, kao novom dokazu poremećenog stanja u crnogorskom društvu. Naime, većinski Nikšić je ostao van lokalnog parlamenta ne namjeravajući da učestvuje u farsičnom izbornom takmičenju DPS-a sa samim sobom“, naveo je Lekić.

Kako je kazao, većinski Nikšić se u nedjelju distancirao i od „najblaže rečeno nekulturnih napada Mila Đukanovića“.

Đukanović je, navodi Lekić, u stanju dubokog otuđenja od teške realnosti u Nikšiću i u zemlji, izjavama sijao mržnju, produbljivao raskole u državi, agresivno denuncirajući svakog ko teži izlasku iz duboke političko ekonomske krize i nastavka kriminalizovanja crnogorskog društva.

"Bivši premijer je to uradio u godini za koju sadašnji premijer kaže da je godina kompromisa. Ne isključujmo da će zvanična propaganda slaviti ove jednopartijske izbore u Nikšiću kao novi oblik osvajanja demokratije u zemlji“, kazao je Lekić.

Prema njegovim riječima, pored poruka građana Nikšića, s pažnjom treba pratiti i stavove međunarodnih faktora prema „još jednoj manifestaciji duboke krize u zemlji koja ima svoje konkretne uzroke i adrese odgovornih“.

Lekić je poručio da su posebno, kao demokratsko-proevropska opozicija, dužni da prate reakcije iz Evropske unije (EU).

"Sa kojom smo u ugovornom odnosu pridruživanja, a zato i u zajedničkoj odgovornosti prema suštinskim pitanjima, prije svega sledećem: da li jednoglasni opštinski parlamenti uz prepolovljenu državnu skupštinu su dokaz progresa zemlje ili njenog zabrinjavaćeg rušenja elementarnih demokratskih principa“, naveo je on.

Drugim riječima, dodao je, da li se procesi u crnogorskom društvu odvijaju prema pravilima evropske demokratije i javne odgovornosti ili uz političko izborne manipulacije, kriminal, korupciju, nesamostalne i nefunkcionalne institucije, uz sve ono što je kritički apostrofirano izvještajma EU.

"Demos ostaje pri jasnom stavu da opozicija treba da istraje na već javno definisanim predlozima sa ciljem da se u interesu države i građana, na racionalan i odgovoran način zajednički izađe iz duboke i riskantne političko institucionalne krize“, zaključio je Lekić.

 

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније