Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila R.B.

03. 02. 2017. 16:07 >> 08:59
4

PONOVO IZBORI

Skraćen mandat SO Herceg Novi

Kompletan saziv Skupštine opštine Herceg Novi, sa 34 odbornika, javnom prozivkom je odlučio da skrati sebi mandat. Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora donijeće predsjednik države.

Predlog za skraćenje mandata podnio je odbornički klub građanske liste Izbor koja je, prethodne dvije godine, sa DPS-om činila vlast u Novom.

Kako prenosi Radio Jadran, jednoglasnoj odluci prethodila je polemika između dojučerašnjih koalicionih partnera, Izbora i DPS-a, oko upravljanja gradom protekle dvije godine. 

Izbor je zamjerio DPS-u što je, kako su kazali, opstruirao njegove planove i projekte, a iz DPS-a su to demantovali, tvrdnjom da su  upravo podržavali Izbor i njhove poteze, kao i da su se, za razliku od njih, bavili životom grada.

Nakon što je skraćen mandat skupštinskom sazivu, održana je i 12. vanredna sjednica na kojoj je odbornicima saopštena informacija o presudi Upravnog suda o poništavanju odluke SO o izboru Nataše Aćimović za predsjednicu Opštine. 

Ovom zasjedanju nijesu prisustvovali odbornici Izbora, koji su na kolegijumu uoči sjednice, saopštili da se ne slažu pravnim tumačenjem presude, prenio je Radio Herceg Novi.

Rada Đaković, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније