Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 06. 2013. 08:13 >> 08:14
3

ANKETNI ODBOR

VIDEO: Danas odlučuju koga saslušavaju

Sjednica Anketnog odbora, koji treba da ispita okolnosti u vezi sa aferom "Snimak" biće nastavljena danas, kada će se članovi izjasniti o zajedničkoj inicijalnoj listi osoba koje će pozvati na razgovor.

Predsjednik odbora Koča Pavlović kazao je Portalu RTCG da je to skupštinsko tijelo podržalo prijedlog da angažuju dva savjetnika - pravni, odnosno advokat Veselin Radulović i IT tehničar Đuro Mihaljević.

Osim opozicije, prijedlog Pavlovića je podržao i član odbora iz redova SDP-a Mićo Orlandić, dok je ostatak vladajuće koalicije bio protiv.

U DPS-u i Bošnjačkoj stranci smatraju da Skupština ima dovoljno stručnih kapaciteta da odgovori svim potrebama odbora.

Pavlović je kazao i da nije prošao prijedlog da Skupština audio i video snima sve sjednice Anketnog odbora, ali sjednice neće biti zatvorene za medije. Šest članova je bilo za, sedam protiv.

"Većinom glasova je odbačen prijedlog da na sajtu Skupštine Crne Gore bude postavljen baner sa integralnim snimcima sa sjednica i svim materijalom i informacijama vezano za rad odbora, jer je većina smatrala da je javnost već obezbijeđena prisustvom medija", rekao je Pavlović.

 

 

On je kazao da se na listi kandidata za saslušanja, između ostalih, nalaze premijer Milo Đukanović, potpredsjednik Vlade Duško Marković, ministar vanjskih poslova Igor Lukšić, ministar turizma i održivog razvoja i nekadašnji politički direktor DPS-a Branimir Gvozdenović, aktulni politički direktor DPS-a i bivši ministar poljoprivrede Tarzan Milošević, poslanik DPS-a Zoran Vukčević.

Na listi je i nekadašnji direktor Zavoda za zapošljavanje Zoran Jelić, te njegova supruga Vukica Jelić, šefica administracije Filozofskog fakulteta u Nikšiću Nada Martinović, ministar rada i socijalnog staranja u vrijeme afere Snimak Suad Numanović, funkcionerka DPS-a Daliborka Pejović, 

Formiranje Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o događajima koji se odnose na rad državnih organa, povodom objavljivanja audio snimaka i transkripta sa sjednica organa i tijela Demokratske partije socijalista, definisano je zaključcima parlamenta.

Rok za završetak parlamentarne istrage je 45 dana od formiranja odbora. Sjednica odbora bila je otvorena za medije.

 

 

Mila Vuković, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније