Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

22. 01. 2017. 07:59 >> 07:37
28

NEĆE BITI USTUPAKA

SAD neće Balkan prepustiti Rusiji

Ništa se neće promijeniti u odnosu SAD prema Crnoj Gori i njenom pristupu NATO savezu, tvrde sagovornici Pobjede i opovrgavaju najave da će predsjednik SAD Donald Tramp napraviti ustupak predsjedniku Rusije i složiti se da se u Crnoj Gori održi referendum o pristupanju NATO-u i da Srbija ostane vojno neutralna.

"Nerealno je očekivati da će tako olako, nakon samo jednog sastanka, doći do donošenja veoma značajnih odluka kao što su 'trgovina' i prepuštanje geostrateškog uticaja", objasnio je Vlade Radulović, izvršni direktor Atlantskog savjeta u Srbiji govoreći o ovim navodnim Trampovim ustupcima Putinu.

"Imate ljude koji šire teorije zavjere. Ne može Putin da utiče na unutrašnje prilike u Crnoj Gori. Da li vi mislite da će predsjednik Tramp da žrtvuje svoje saveznike, to su nerealne priče. Ako gospodin Putin utiče na to kakvo će biti uređenje Crne Gore, a ne njeni građani, onda mi treba da se zapitamo da li mi zaista želimo da imamo bilo kakve odnose s Rusijom", smatra prof. dr Darko Trifunović sa beogradskog Fakulteta za bezbjednost.

Radulović, međutim, objašnjava da će prioritet nove administracije prije svega biti unutrašnja politika i da je diplomatija, naročito ona između velikih sila, složen proces koji zahtijeva obostrane ustupke i kompromise, a postignuti rezultati sasvim sigurno neće pronaći svoje mjesto među medijskim redovima. Bar ne u neko dogledno vrijeme.

"Navodi i najave pojedinih medija po ovom pitanju podstaknuti su prije svega jednom sveopštom euforijom koja je stvorena nakon pobjede Donalda Trampa, neskrivenim senzacionalizmom i borbom za veći prodajni tiraž, ali i političkom propagandom pojedinih mahom proruskih stranaka i pokreta", kaže Radulović.

 

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније