Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 06. 2013. 10:02 >> 18:34
4

LP i FORCA

Čarapić neprihvatljiva

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović kaže da je njegova partija više puta u Skupštini saopštila koje kriterijume mora da zadovolji vrhovni državni tužilac da bi imao njihovu podršku.

"Hrabra, časna, stručna i politički neutralna osoba. Dok ne dođe taj prijedlog u Skupštinu možda će i odustati predlagači od toga. Ja sam rekao koji su naši kriterijumi, a ne vjerujem da ih Ranka Čarapić zadovoljava. Za nas je izbor VDT najvažniji politički izazov koji našu državu čeka u bliskoj budućnosti, mnogo važniji nego recimo izbor predsjednika Crne Gore", saopštio je Popović za Anatenu M.

I u Forci slično mišljenje. Kako za Antenu M, kaže Genc Nimanbegu, tužilastvu su nephodne promjene.

"Mi ćemo o tome naknadno odlučiti, ali ja lično mislim da su Tužilaštvu neophodne promjene, a Ranka Čarapić ne bi predstavljala promjenu. Moram ipak da podsjetim da je nedavno u Skupštini usvojena odluka kojom se želi poboljšati izborni proces tako da ne znam da li će do kraja sedmog mjeseca njen ili izbor bilo koga drugog doći na dnevni red", saopštio je Nimanbegu.

Da li ce Čarapić dobiti podršku HGI i Bošnjačke stranke biće odlučeno u narednih nekoliko dana.

"Mi čekamo da dobijemo taj prijedlog, a čim stigne mi ćemo na organima partije o tome zauzeti stav", kazao je Almer Kalač iz Bošnjačke stranke.

"Mi ćemo tokom sedmice imati središnji odbor parije i tu ćemo odlučiti. Mi kao HGI najviše polažemo u izmjene Ustava, da se konačno tri grane sudske osamostale i da konačno otvorimo to poglavlje 23", saopštila je Ljerka Dragičević.

Mogućnost da se Čarapić vrati na funkciju, čini se, umanjene su nakon što je Skupština usvojila zaključke opozicije i SDP-a da se vrhovni državni tužilac bira kvalifikovanom većinom.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније