Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 05. 2013. 13:05 >> 09:10
3

PROZVAO PARTNERE

Šabović DPS-u: A, Konavli?

Funkcioner SDP-a Džavid Šabović negirao je tvrdnje kolege iz koalicionog saveza Husnije Šabovića (DPS) da je stranka Mila Đukanovića "dio takozvane pobjedničke politike od 1997. godine".

 On je u reagovanju dostavljenom Portalu RTCG rekao da je DPS "pobjednički" bio i 1990. godine, pitajući koalicione partnere "Pamtimo li Konavle".

Šabović (SDP) je za jučerašnje reagovanje Husnije Šabovića (DPS) rekao da nije napisano, već samo potpisano.

"Jer, da je ovaj tekst pisan u Plavu, počelo bi se od Plava, a ne od Cetinja i Tuzi. Nije istina da je DPS dio tzv. pobjedničke politike od 1997. godine, nego je „pobjednički“ bio i 1990 – te. Pamtimo li Konavle", rekao je Šabović.

On je kolegi iz DPS-a poručio da svi znaju gdje je on tada bio, navodeći da svi znaju i gdje su drugi bili.

"Valjda su žive odborničke liste jedinstvenog DPS-a iz tog vemena. Dalje se u tekstu navodi kako sam sa 'saveznikom' preporodio' Plav. Istine, i samo radi istine, 1996.godine SDP je u Plavu podržao za predsjednika Opštine predsjednika opštinskog odbora DPS-a. Doduše, i to ne zbog njegove partije nego zbog njega lično. I tada sam kod nekih bio doživljen kao izdajnik, a kod potpisivača obrnuto. Sjećam se i gdje je novoizabrani predsjenik proslavljao svoj izbor", rekao je Šabović (SDP).

On je rekao da su u Plavu 2001. godine podršku manjinskoj vlasti, koju su tada činili SDP, SDA i DS,  dali i odbornici SNP-a.

"I gle čuda, to nije u redu. Međutim, to isto, u mnogo ružnijoj varijanti, kada se čini u Podgorici, ne samo da je u redu, no je i mudro. E, tako je to kad neko vidi šta je bilo 2001., a ne vidi šta se radi 2013. godine", rekao je on.

Poručio je DPS-u da može podignute glave da kaže da pripada grupi od „samo“ 80 poslanika ovog skupštinskog saziva za koje se nije tražilo skidanje imuniteta zbog „ekološke borbe za očuvanje Crne Gore“ vođene motornom testerom.

"To što sam prozvan da me Medo nazvao Džavide Krivokapiću, te da mi, očito, ne smeta, je tačno, jer da mi smeta ne bih bio sa njim. Taj Krivokapić nije za mene ono što je predsjednik DPS-a za potpisnika teksta. Sjetih se izjave o Srebrenici, pa rekoh SubhanAllah.  Na kraju, umjesto selama, a u vezi morala, sjetih se one vojničke „ko o čemu, vojska o skraćenju,...i potpisnik o moralu“, zaključio je on u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније