Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I.P. ]

30. 06. 2016. 08:26 >> 17:11
9

SISOJEV OCIJENIO

Čudna saradnja DF-a i Jedinstvene Rusije

Politički analitičar i urednik u moskovskom Komersantu, Genadij Sisojev, smatra da je saradnja vladajuće Jedinstvene Rusije sa opozicionim crnogorskim Demokratskim frontom (DF) čudna sama po sebi, jer se zvanična Moskva uvijek distancirala od partija koje zagovaraju promjenu vlasti na ulici, što je DF pokušao da učini prošle jeseni.

 

"Takođe je nejasan pokušaj Jedinstvene Rusije da izabere za partnere stranke iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, Bosne i Bugarske koje su uglavnom marginalne u svojim zemljama. Oslonac Jedinstvene Rusije na te balkanske stranke osuđuje na neuspjeh bilo koji njihov zajednički projekt, pa i ideju saveza vojno neutralnih balkanskih država. Tim prije što i Moskva vidi da na saradnju bez rezerve sa Jedisntvenom Rusijom nisu baš spremne sve te stranke, o čemu svjedoči, između ostalog, i odlazak na kongres u Moskvi ne lidera DF i SNP već njihovih zamjenika", kazao je Sisojev za Dnevne novine.

Vladajuća Jedinstvena Rusija (JR) juče je pozvala partijske partnere na Balkanu da se bore sa pokušajima “obojenih revolucija”, koje, kako je ocijenila, sprovode spoljne sile zarad destabilizacije situacije na prostoru bivše Jugoslavije.

U saopštenju JR se navodi da je visoki funkcioner te partije Sergej Železnjak u susretu sa predstavnicima Srpskog pokreta Dveri i Demokratske stranke Srbije u Moskvi "razmotrio prijetnje širenja 'obojenih revolucija, takozvanih 'nenasilnih promjena režima' na postjugoslovenskom prostoru".

Železnjak je ocijenio da je u "bivšoj Jugoslaviji, kao i u Ukrajini i u mnogim drugim zemljama, dobro poznato ko i kako inicira 'nenasilne proteste' i do kakvih tragičnih događaja oni dovode", prenio je sajt JR.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније