Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 06. 2016. 18:05 >> 17:48
1

"RUSIJA JEDINI PRIJATELJ"

Dedeić potpredsjednik Sveslovenskog saveza

Lider Srpske liste (SL), Dobrilo Dedeić, izabran je za potpredsjednika Sveslovenskog saveza “Sveti Serafim Sarovski’’ na Izbornoj Skupštini koja je održana u Beogradu. Za članove Upravnog odbora iz Crne Gore izabrani su predsjednik političkog pokreta “Zavjetnici Crna Gora”, Robert Žižić i potpredsjednik SL, Milorad Rašović.

Njih su za te funkcije kandidovale srpske, ruske i bjeloruske organizacije, koje su osnivači Sveslovenskog saveza.

Ukupno 47 organizacija s prostora Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Makedonije pristupilo je savezu, od čega je njih pet iz Crne Gore.

“Za predsjednika je izabrana Dragana Kuzmanović – Janičić, novinar, ratni reporter RTS-a koja je cijelo vrijeme tokom ratova devedesetih bila uz svoj narod u Republici Srpskoj i Republici Srpskoj Krajini. Kuzmanović – Janičić je istakla da Sveslovenski savez čine oni koji bezrezervno vole Rusiju i smatraju je osnovnim spoljnopolitičkim saveznikom i ekonomskim i vojnim partnerom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske”, saopšteno je iz SL.

“Rusija nam nikada nije nanijela zlo. Ona je naš interes, ali je ona jedina od velikih sila i u našim srcima. Volimo Rusiju, emotivno smo vezani za nju, zato smo u Sveslovenskom savezu”, kazala je predsjednica te organizacije.

Ambasador Bjelorusije u Srbiji, Vladimir Čušev, kako saopštavaju iz SL, u ime ruske i bjeloruske diplomatije na ovim prostorima, podržao je aktivnosti Sveslovenskog saveza.

“On je rekao da je globalizacija veliki izazov koji sobom nosi više negativnog nego pozitivnog, uključujući pritiske i duple standarde. Iznoseći jedinstveno mišljenje ruske i bjeloruske ambasade u Beogradu, Sveslovenski savez Čušev vidi kao konkretan korak ka produbljenoj saradnji Bjelorusije, Rusije i srpskih zemalja”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik SL, Dobrilo Dedeić, zahvalio je “u ime rusofila iz Crne Gore” na tome što je i naša zemlja zastupljena u Sveslovenskom savezu.

“Dedeić je izrazio očekivanje da će organizacija koja nosi ime Svetoga Serafima Sarovskoga dati svoj doprinos povratku Crne Gore pod okrilje moćne zaštitnice i jedinog pravog prijatelja – Ruske federacije”, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније