Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 05. 2016. 12:53 >> 21:00
18

ĐUKANOVIĆ ODGOVORIO

Predložite drugog za resor poljoprivrede

Crnogorski premijer Milo Đukanović nije prihvatio predlog opozicije da Milorad Vujović bude ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja u vladi izbornog povjerenja.

 

 

Đukanović je, u pismu liderima DEMOS-a, Ure i SDP-a, naveo da predloženi kandidat stručnim profilom ne odgovara specifičnim obavezama tog resora u predstojećim mjesecima, prenosi TVCG.

On je podsjetio da je Crna Gora kandidat za članstvo u odmaklom procesu pregovaranja sa Evropskom unijom, i da je planirano da se u prvoj polovini godine, otvore poglavlja 11, 12 i 13, čime bi se, uz životnu sredinu, zaokružila najteža oblast u pregovorima.

Đukanović je dodao da ostaje pri stavu da resor poljoprivrede u Vladi izbornog povjerenja treba da pripadne opoziciji, uz očekivanje da se dijalogom dođe do personalnog rješenja.

Nakon odgovora premijera, počeo je sastanak predstavnika DEMOSA, Ure i SDP-a.

Vujovića su za ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja predložili Demos, URA i Socijaldemokratska partija.

Đukanović je ranije predložio Skupštini, na osnovu dogovora sa tim partijama, da za ministre unutrašnjih poslova, finansija i rada i socijalnog staranja budu izabrani Goran Danilović, Raško Konjević i Boris Marić, a za potpredsjednika Vlade Milenko Popović.

Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj je trebalo da se govori o novim članovima Vlade juče nije održana, jer premijer nije došao u parlament.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније