Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 05. 2013. 13:59 >> 14:39

DAĆE INFORMACIJU

MUP: O Keljmendiju što prije

Ministar Raško Konjević kazao je da će ministarstvo unutrašnjih poslova, u najkraćem roku, odgovoriti Odboru za bezbjednost i odbranu koji je zatražio informacije o novim momentima iz afere Listing u vezi hapšenja Nasera Keljmendija.

 

Odbor je jednoglasno u četvrtak odlučio da od MUP-a, direktora Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost zatraži informacije o novim momentima iz afere Listing, u vezi sa hapšenjem Keljmendija, čije se ime pominjalo u tom slučaju.

Konjević je na sjednici Odbora koji je razmatrao izvještaj o radu MUP-a za prošlu godinu, kazao da nakon hapšenja Keljmendija od institucija susjednih zemalja nijesu dobili zahtjev da se uključe u taj slučaj.

Konjević je podsjetio da je Uprava policije 2010. podnosila krivične prijave protiv Keljemndija i službenika MUP-a zbog izdavanja lažnih isprava.

Konjević je, odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Odbora, da li će biti pokrenuta istraga protiv policijskog funkcionera za kojeg su mediji ranije objavili da je imao telefonske razgovore sa Keljmendijem, kazao da komunikacija nije dovoljna za istragu.

Ministar je kazao da Keljmendi ne posjeduje crnogorsko državljanstvo i naveo da ne zna da li je imao ličnu kartu prilikom glasanja na referendumu 2006. godine.

Konjević je kazao da popisivanje imovine Keljmendija nije u nadležnosti MUP-a već drugih organa.

Komentarišući neriješena ubistva, Konjević je novinarima rekao da ima pomaka u rješavanju ubistava Dragana Bećirovića, Ljuba Jovanovića i Srđana Vojičića.

Konjević je kazao da je tačku na ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića stavio Apelacioni sud, potvrđivanjem prvostepene presude.

 

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније