Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 05. 2013. 16:33 >> 16:34
2

GLASANJE NAREDNE SEDMICE

Poslanici završili raspravu o Petnjici

Skupština Crne Gore završila je raspravu o izmjenama zakona o teritorijalnoj organizaciji, koje predviđaju vraćanje statusa opštine Petnjici. O tome će se izjasniti naredne sedmice.

 

 

Jedan od predlagača zakona Rifat Rastoder (SDP) rekao je da riječ o predlogu svih žitelja Petnjice, u kojoj, prema posljednjem popisu, 6.713 stanovnika.

Neven Gošović (SNP) rekao je da se u postupku donošenja zakona moraju stvoriti sve pretpostavke za njegovu praktičnu primjenu, podsjećajući na zahtjev predstavnika Mjesne zajednice Police, koji su tražili da se ne odobri formiranje opštine Petnjica zbog spora oko razgraničenja ta dva područja.

Rastoder je kazao da su nedoumice mještana Police riješene Zakonom o lokalnoj samoupravi.

 
Poslanik DPS-a Rešid Adrović ocijenio je da je Predlog zakona pitanje od životnog interesa za Petnjičane, dok je Kemal Zoronjić iz Bošnjačke stranke (BS) rekao da zadovoljan što se Predlog zakona ponovo našao na dnevnom redu parlamenta.

On je rekao da je po površini Petnjica veća od budvanske opštine, te da ima više stanovnika od Andrijevice i Žabljaka, dok je poslanik Force Genci Nimanbegu rekao da ne treba da čudi što puno crnogorskih regiona traže punopravne opštine.

On je rekao da žali zbog čega Tuzi još nijesu dobili status opštine.

Dritan Abazović (Pozitivna) rekao je da će ta partija podržati Predlog zakona, ocjenjujući da odluka o tome dolazi u poslednjem trenutku, ocjenjujući da su sve opštine zapostavljene, te da se Vlada zato mora posvetiti ravnomjernom regionalnom razvoju.

Podršku predlogu zakona daće i Andrija Popović iz Liberalne partije, koji je kazao da takav status treba da dobiju i Tuzi, Golubovci, Grbalj, Gusinje.

Da status opštine treba da dobije i Gusinje saglasio se i Džavid Šabović iz SDP-a.

Vasilije Lalošević iz SNP-a je rekao da bi opština Golubovci, ako bi bila formirana, bila jedna od najbogatijih u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније