Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 05. 2013. 15:59 >> 08:13
5

DANAS SASTANAK

VIDEO: Lekić sa Rankom do rješenja

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić razgovaraće danas sa liderom Demokratskog fronta, Miodragom Lekićem.

Lider Demokratskog fronta DF Miodrag Lekić rekao je juče da je opozicija pripremila lex specijalis, prema kojem DF zahtijeva ponavljanje predsjedničkih izbora. To je bio i zahtjev sa građanskog protesta prošlog mjeseca. 

Lekić je medijima potvrdio da će se danas sastati sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem. On je rekao da očekuje „uspješan dijalog koji će dovesti do izlaska iz duboke političke krize“. To će ujedno biti drugi susret Lekića i Krivokapića.

Lider DF-a rekao je da će tema sastanka biti razmjena mišljenja o političkoj, ustavnoj i ekonomskoj krizi.

"Od sastanka očekujem jedan uspješan dijalog koristan za crnogorsko društvo kao primjer da treba da se vode dijalozi, razgovori i da se traže rješenja za izlazak iz ove duboke krize" , kazao je Lekić.

On, međutim, nije precizno odgovorio da li će najjača opoziciona grupacija i nakon sastanka nastaviti da bojkotuje poslaničke klupe.

"Analiziraćemo stalno situaciju i zavisno od dinamike političkih procesa donositi odluke“, poručio je Lekić.

DF je nedavno pozvao Liberalnu partiju, Bošnjačku stranku i Forcu da se pridruže tom političkom savezu, a nakon što su te partije saopštile da su nezadovoljne poštovanjem koalicionog sporazuma sa DPS–om.

Lekić je povodomo toga izjavio da vjeruje da će predstavnici tih partija znati da donesu pravu odluku.

"Kao ozbiljne partije ih cijenim i vjerujem da će same znati da procijene situaciju u kojoj se nalaze i da će znati da donesu adekvatne i ozbiljne odluke“,saopštio je Lekić.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније