Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 01. 2016. 14:42 >> 14:28
9

DEMOKRATE

Vječna slava za junake Mojkovačke bitke

Delegacija Demokratske Crne Gore, predvođena predsjednikom Aleksom Bečićem, položila je danas vijenac na Spomenik junacima Mojkovačke bitke, u čast heroja koji su svoj život dali na Božić prije sto godina.

“Jedan vijek je prošao, a vrijednosti slobode, bratske ljubavi i žrtvovanja za ideju, kojima su ovi pjesnicima inspirativni, hrabri ljudi, na čelu sa serdarom Jankom Vukotićem, bez razmišljanja podredili i svoje živote, ostaju i današnjim ljudima nedostižan ideal i cilj kojem težimo. Sve Demokrate, bez izuzetka, osjećaju izuzetan ponos i iskazuju veliku zahvalnost svojim precima zbog njihove neizmjerne hrabrosti i nadljudskog podviga, koju su  pokazali u Mojkovačkoj bici, čime su zaslužili vječnu slavu, koju neće uprljati ni jadni pokušaji politizacije čak i ovog događaja od strane vlasti, koja bi na svemu da profitira potencirajući i stvarajući podjele, čak i na grobovima naših heroja”, poručuju Demokrate.

U toj partiji smatraju da je “muka uhvatila svađalačku vlast”, te da čak i herojskom činu daju drugu konotaciju.

“Ovo iz razloga što je, zahvaljujući njihovoj naopakoj politici, na jubilej sto godina od Mojkovačke bitke, Mojkovac ponovo zalužio epitet heroja – njegovi građani su stoički izdržali strahovite i pogubne ekonomske rezultate vladajuće DPS. Zbog toga, nije za zamjeriti onima koji su bili manje trpeljivi i u ogromnom broju napustili Mojkovac. Žrtva heroja iz Mojkovačke bitke na najbolji način će dobiti svoj puni smisao kad njihovi potomci počnu da žive u slobodi, a ne u prepariranoj slobodi; kad počnu da se masovno zapošljavaju; kad bogatiji život i realna očekivanja i nadanja u bolje sjutra zamijene sadašnje sivilo i besperspektivnost”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Dodaju da se u Crnoj Gori nikada nijesu održali slobodni i fer izbori i da će to biti istorijski događaj.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније