Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 10. 2015. 18:47 >> 20:57
18

CDU TVRDI

Zla namjera Lekića, Bečića i Rakčevića

Izjava portparolke Evropske komisije (EK) Maje Kocijančić je na direktan i nedvosmislen način ukazala na neznanje i zlu namjeru predstavnika dvije stranke i jednog udruženja građana koji su juče tražili "posredovanje" EU u Crnoj Gori, saopšteno je iz Crnogorske demokratske unije (Cdu).

Miodrag Lekić, Aleksa Bečić i Žarko Rakčević zatražili su juče od predstavnika evropskih institucija da kao moderatori učestvuju u dijalogu koji bi Demokratska Crna Gora, URA i DEMOS vodili sa predstavnicima vlasti, u cilju formiranje prelazne vlade i organizovanja slobodnih i demokratskih izbora.

Iz Cdu-a povodom toga smatraju da među tom gospodom ima ljudi koji nijesu od juče u politici, ističući da je u najmanju ruku "začuđujuće da su 'zaboravili' da obavijeste crnogorsku javnost na koji su stav i odgovor naišli u susretu sa šefom Delegacije EU u našoj zemlji".

"Kako se ta uvažena gospoda prepoznaju i po stalnom držanju lekcija drugima o nivou, stilu, znanju i umijeću političkom i diplomatskom - sada je jasno da se tu radi o pozerstvu i prizemnoj propagandi. Nedopustivo je to što su oni odmah bili upoznati kakav je evropski stav povodom njihove ideje - a da o tome nijesu upoznali crnogorsku javnost", navodi se u saopštenju.

U Cdu-u su izrazili zadovoljstvo što je stav Evropske komisije potvrdio njihovo razumijevanje sadržine i motivacije te inicijative.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније