Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

B.B.

05. 04. 2024. 11:13 >> 11:13
Čitaj mi:

ZEČEVIĆ

Praksa partijskog zapošljavanja u "Putevima" iskorijenjena

Direktor JP "Putevi" Radoš Zečević ističe da je ove godine iz budžeta izdvojeno 6,5 miliona eura za rad tog preduzeća, što jeste impozantna cifra, ali ne i dovoljna, pa očekuje već u septembru rebalans. Lokacija za kamenolom i betonjerku je obezbijeđen i očekuje uskoro da Opština prostor otkupi. Što se tiče kritika o partijskom zapošljavanju Zečevič ističe da je takva praksa u "Putevima" iskorijenjena.

Kako je kazao Zečević gostujući u "Linku" Radija Crne Gore, stiže im puno zahtjeva od građana, ali i uprave Glavnog grada, tako da će taj novac sigurno biti potrošen do jeseni.

"U naselju Kakaricka Gora 95 odsto ulica je pod asfaltom, a tako ćemo nastaviti u svakom naselju kako smo i obećali. Sljedeće su Doljane, Orijentska ulica, Zlatica... Ulaže se u opremu, pa sada ne zavisimo od jedne ekipe, nego imamo četiri, tako da ćemo do kraja godine doći do svih. Od ponedjeljka smo u Piperima, gdje malo kasnimo sa radovima u odnosu na obećanja tim mještanima, ali ekipe su morale urgentno da budu upućene na gradnju kružni tok prema Tuzima i to nam je oduzelo 20-tak dana", naglasio je Zečević.

Istakao je da su od kraja jaunara uradili na nekoliko lokacije nova parking mjesta, pa očekuje da u narednih dva mjeseca grad dobije još 1.000 novim parking mjesta. Što se tiče ulica urađen je podvožnjak kod Plantaža, Kakaricka gora, Rogami, Doljani, pripremaju Ulicu 8. marta i bezbroj bočnih.

"Veliki projekat je priključna saobraćajnica u Zelenici. Čitavo to naselje sa desne strane put Golubovaca bilo je u riziku od nesreća i ovim će to biti riješeno", istakao je Zečević.

Uočili su i potrebu da se obnovi i putna signalizacija, a kako je dodao građani dosta pomažu svojim predlozima i sugestijama i trude se da im izađu u susret uz pomoć kolega iz drugih preduzeća sa kojima funkcionišu sinhronizovano.

Što se tiče kamenoloma i betonjerke Zečević naglašava da su našli lokaciju i odradili stručnu analizu.

"Lokacija će biti upisani u Prostorni plan i Opština taj dio treba da otkupi uskoro. Prošle godine utrošili smo samo za granulacije za pravljenje asfalta 800.000 eura, a to je pola cifre koja nam je potrebna za naš objekat. Sa oko dva miliona eura imamo zaokruženu tu priču, što i nije toliko skupo ako imamo u vidu da će pola biti za tržište. Radićemo i betonjerku i blokovsku galanteriju i tu će biti novih radnih mjesta i proizvod će biti kvalitetan, a za nas i jeftiniji", objašnjava direktor
"Puteva"

Na kritike da su u tom javnom preduzeću sa dolaskom nove uprave počela i partijska zapošljavanja Zečević ističe da u tom dijelu nema šta da krije i da ga politička orjentacija radnike ne interesuje.

"Zatekli smo firmu u povoju i sistematizaciju od stare vlasti. Dio preduzeća koji je zadužen za javni prevoz se širio sa nabavkom novih autobusa i uvođenjem novih linija i tu nam je bilo potrebno radnika. Niko nikoga nije pitao za političko opredjeljenje, i u našoj firmi nema priče o politici i mene lično ne interesuje za koga se politički opredjeljuju. Tu praksu se što se tiče Puteva smo iskorijenili", kategoričan je Zečević.

Naglašava da je postojala selekcija od prošle vlasti pri zapošljavanju, tako da su oni koji su bili aktivisti ili simpatizeri opozicije nijesu bili u priolici da se zaposle, pa se možda zbog toga sada javljaju te priče o partijskom zapošljavanju.

Što se tiče Gradskog prevoza u planu je osnivanje nove firme i odvajanje od Puteva.

"Tehnički i operativno bi to mogli uraditi sjutra, ali gradska uprava čeka nove buseve i prednost je da se uvezu preko nas ili preko Kancelarije za javne nabavke Glavnog grada. Stiže nam oko 15 kombi vozila za poečtak, a do septembra 20 autobusa, tako da ćemo preuzeti još linija koje sada održavaju privatnici, a sa novim vozilima učestao bi se i broj polazaka, što bi povećalo broj putnika koji korite javni prevoz", kazao je Zečević.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније